Un cioban din Prahova atacat de urs a obţinut daune morale de 100.000 lei de la Ministerului Mediului

0
Publicat:

Un cioban din judeţul Prahova, care a fost atacat de urs în toamna anului 2021, a obţinut daune morale în valoare de 100.000 lei de la Ministerului Mediului, decizia, care nu este încă definitivă, fiind susţinută de două instanţe.

Conform portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a respins, miercuri, ca nefondate, apelurile declarate de către persoana în cauză şi de Ministerul Mediului împotriva deciziei pronunţată în septembrie 2022 de Judecătoria Câmpina, scrie Agerpres.

La acel moment, instanţa de fond a admis în parte cererea formulată de reclamant, respectiv de către ciobanul atacat de urs, şi a obligat Ministerul Mediului la plata către acesta a sumei de 100.000 de lei cu titlu de daune morale şi 1.000 de lei cu titlu de daune materiale.

De asemenea, ministerul a fost obligat de către Judecătoria Câmpina la plata către reclamant a sumei de 5.100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Părţile au atacat decizia cu apel, iar Tribunalul Prahova a respins, miercuri, ca nefondate apelurile. Decizia nu este definitivă.

Potrivit documentelor de la dosar, reclamantul a fost atacat de un urs aflat în căutare de hrană, în data de 25 septembrie 2021.

Victima a fost muşcată de faţă şi a suferit multiple traumatisme grave, plăgi şi fracturi ale craniului. Ciobanul a declarat că dacă animalul nu l-ar fi abandonat, probabil consecinţele ar fi fost mult mai grave sau chiar fatale.