A fost semnat contractul pentru etapa a II-a de reabilitare a liniilor de tramvai din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii pentru reabilitarea celor două linii de tramvai vin din fonduri europene. FOTO Dana Mihai

Proiectul de refacere a căii de rulare pentru traseele 101 şi 102, în valoare de peste 257 de milioane de lei, este finanţat din fonduri europene. Vineri, la Ploieşti a fost semnat contractul de finantare pentru etapa a II-a de reabilitare

Proiectul în ansamblu prevede refacerea infrastructurii şi a suprastructurii căii de rulare a tramvaiului, refacerea peroanelor, adaptându-le pentru persoanele cu dizabilităţi, a cablurilor de alimentare în curent continuu şi a liniei aeriene de contact.

Prin lucrări se urmăreşte şi fluidizarea traficului, reducerea poluării fonice şi a vibraţiilor, precum şi o linie modernă, silenţioasă şi rezistenţă.

De asemenea, vor fi refăcuţi stâlpii de susţinere a reţelei de contact şi structura rutieră adiacentă căii de rulare a tramvaiului.

În februarie a fost semnat contractul de reabilitare pentru prima etapă, iar vineri, pe 29 martie, finanţarea pentru a doua etapă. Fiecare dintre cele două linii vor fi reabilitate în două etape.

Lucrările pentru reabilitarea traseul tramvaiului 102 vor fi realizate în prima etapă pe tronsonul Bucla Nord – intersecţia cu B-dul Republicii (4,5 kilometri şi lucrări adiacente, într-o perioadă de 24 luni, cu o valoare a proiectului de peste 62 de milioane de lei), şi B-dul Republicii – Vest (26,93 de kilometri, 4 luni, peste 83 de milioane lei) în a doua etapă.

În mod similar, lucrările pentru reabilitarea traseului tramvaiului 101 vor fi desfăşurate în două etape: prima cuprinde reabilitări pe 3,32 km de cale simplă de rulare şi lucrări aferente, în valoare de peste 35 de milioane de lei, într-o perioadă de 14 luni. A doua presupune refacerea a încă 5,58 de kilometri, în 24 de luni, cu peste 75 de milioane de lei.

Proiectul de reabilitare a căii de rulare, în valoare de peste 257 de milioane de lei este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2007-2013.

Valoarea asistenţei nerambursabile care va fi primită este de 98% din valoarea totală a costurilor eligibile, beneficiarul – Municipiul Ploieşti – urmând să suporte şi costurile neeligibile, pe lângă contribuţia proprie de 2% din valoarea totală a costurilor eligibile.