Gălăţenii se scaldă printre gunoaiele ce plutesc pe Dunăre FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda promisiunilor autorităţilor cum că mizeria de la vărsarea Siretului în Dunăre va dispărea, rezolvarea problemei întârzie să apară . Garda de Mediu dă vina pe circuitul greoi al documentelor, iar Prefectura dă vina pe Primărie.

În urmă cu câteva zile, mânate parcă de la spate de un spirit populist încins la maxim, autorităţile gălăţene îşi dădeau întâlnire la fosta Plajă Vacanţa pentru a vedea cum s-a transformat ea peste noapte în groapa de gunoi a Dunării.

S-au adunat atunci reprezentanţii Gărzii de Mediu, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Serviciului de Gopodărire a Apelor, în fruntea lor stând chiar noul prefect de Galaţi, Paul Florea. Cu toţii promiteau o rezolvare rapidă a situaţiei.

FOTOGALERIE

Click pe colaj pentru a vedea cum a fost "curăţată" Dunărea


Primăria riscă amenzi

Ieri dimineaţă, însuşi subprefectul Daniel Tudorache a mers la plaja de la vărsarea Siretului în Dunăre şi a constatat că nu s-a făcut aproape nimic. Lipseau doar PET-urile, care cel mai probabil au devenit "ţinta" romilor care le adună, le plimbă prin oraş cu căruţele, chiar sub ochii poliţiştilor şi le valorifică apoi.


"Primăria nu a înţeles nici că trebuie să se prezinte să evalueze situaţia, nici să acţioneze pentru curăţarea mizeriei. Acum, riscă o amendă cuprinsă între 75.000 şi 80.000 de lei. Trebuia să acţioneze de îndată", spune subprefectul judeţului Galaţi.


Cei de la Garda de Mediu sunt ceva mai blânzi şi spun că "vinovat" pare să fie... lungul traseu al documentelor.

FOTOGALERIE

Click pe colaj pentru a vedea în ce hal arată Dunărea

CITIŢI ŞI:

Dunărea s-a transformat în groapa de gunoi a României. „Este o mizerie imensă. De patru zile este aşa" FOTO

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei