Trei lansări de carte la Muzeul Municipal miercuri, 23 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 23 octombrie  2019, ora 17.00, la Muzeul Municipal Călărasi, va avea loc lansarea volumelor ”Cartea secretelor” de Eugen Ovidiu Chirovici, ,,România înainte şi după Mareşalul Antonescu” şi ,,Operaţiunea Oculta” de Florian Bichir. Alături de autori vor fi prezenţi reprezentanţi ai Editurii RAO.

Organizatorii evenimentului sunt Muzeul Municipal Călăraşi din cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi, Direcţia Judeţeană pentru Cultură a Judeţului Călăraşi, Editura RAO şi Biblioteca Judeţeană ,,Alexandru Odobescu”.

Eugen Ovidiu Chirovici (n. 11 mai 1964, Făgăraş, judeţul Braşov) este de profesie economist, scriitor şi jurnalist român şi a îndeplinit funcţia de Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România în perioada noiembrie 2003 - noiembrie 2010.

A publicat peste 1000 de articole în România şi străinătate şi este autorul a cinci romane şi mai multe cărţi de eseistică şi istorie economică. Ca scriitor a debutat în 1989 cu proză scurtă în România Literară, Astra, Vatra, Luceafărul, iar primul său roman, Masacrul, a fost vândut în 1991, în 60.000 de exemplare. Au urmat mai multe succese literare, printre care Comando pentru general (bestseller), Spectacolul reformei văzut de la galerie. România, zece ani după...(o istorie economică şi politică a primei decade postdecembriste), Naţiunea virtuală (eseu despre globalizare). În anul 2005, începe colaborarea cu Editura RAO, publicând: Misterele istoriei: religie, politică şi bani, A doua moarte, Suflete la preţ redus şi La broasca leşinată, Noua economie: ABC pentru viitorii milionari, Puterea, Labyrinth.com, Voodoo, Pulbere Neagră, Hoodoo Creek, Cine a ucis-o pe Nora Jones ?, Sanitarium. Locul în care nimic nu este ce pare a fi, O amintire de la Paris. Începând cu anul 2013, Eugen O. Chirovici s-a dedicat complet scrisului.

Florian Bichir (n. 29 iulie 1973) este un istoric şi publicist român.

Doctor în în ştiinţe politice, doctor în teologie. Absolvent al Colegiului Naţional de Apărare. Cadru didactic în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I” Cercetător ştiinţific al Academiei Române, Centrul de Istorie şi Civilizaţie Europeană Iaşi, Membru al Comisiei Române de Istorie Militară .                                                    

În perioada 2012-2018 a fost membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), cu rang de ministru secretar de stat.

Din 1991 lucrează în presa scrisă: „Dreptatea“, „Viitorul românesc”, „Ora”, „Baricada” şi „Tinerama”. Din 1997 până în 2009 este angajat al cotidianului „Evenimentul Zilei” ca senior-editor şi ulterior publicist-comentator. Din 2009, editor coordonator iar din 2011, editorialist. Numeroase apariţii în emisiuni TV.

Mai multe pentru tine:
Top 15 coșuri cadou de sărbători în 2025-2026: cele mai bune recomandări, reduceri și idei premium de neratat
Cele mai căutate cadouri pentru copii și adolescenți în 2025: Roblox, Minecraft, jocuri STEAM, Kendama și LOL
Seturi cadou pentru femei care transformă sărbătorile în experiențe de răsfăț și lux – oferte eMAG de neratat, pentru orice buget
A Diamond Is Forever: colecția Primul diamant TEILOR — bijuterii luxury de la 500 lei pentru cadouri care spun povești
Angela Similea, prea „îmbătrânită”, la 79 de ani? Stilistul Florin Burescu le dă peste nas cârcotașilor: „O adevărată doamnă, fără operații estetice”. Dieta artistei „Epocii de Aur”
Cadoul ideal pentru bărbați: cele mai bune ceasuri de Crăciun la prețuri Chillmas Deals cu reduceri de până la 92%
Cerceii candelabru cu care a apărut Prințesa Catherine sunt spectaculoși. Ce poveste emoționantă se ascunde în spatele lor
Descoperire fantastică. Organul care produce aproape toată serotonina din corp. Nu e creierul. Din cauza asta ne îmbolnăvim de anxietate și depresie
Loviți de cancer, Meme și Teodora Stoica au găsit o metodă prin care celule canceroase sunt mâncate
Top 15 băuturi pentru Sărbători 2025–2026: vinuri medaliate cu aur, ediții rare de colecție și reduceri uriașe de până la 8.500 lei
Theo Rose, invitată de soacră la un restaurant cu stele Michelin din Paris. Combinația alimentară modestă care a impresionat-o: „Ca la mama lui”