Turişti blocaţi în Munţii Buzăului, pe traseul către Lacul Vulturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi turişti din Bucureşti şi copilul lor au rămas blocaţi într-o zonă izolată din Munţii Siriului, după ce autoturismul lor s-a împotmolit în noroi. Cei trei au fost salvaţi aproape de miezul nopţii, de jandarmii.

În urma unui apel 112 primit duminică seara, prin care o persoană din Bucureşti a sesizat faptul că trei persoane, pe care le cunoştea, au mers către Lacul Vulturilor cu autoturismului şi au rămas blocate în traseu, în zonă s-a deplasat o echipă de căutare compusă din trei jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu, doi politişti şi primarul comunei Siriu.

Deşi deplasarea echipei de intervenţie a fost una dificilă, pe fondul traseului afectat de condiţiile meteo din ultimele zile, cele trei persoane, doi adulţi şi un minor, au fost depistate în jurul orei 00.00, iar în contextul în care autoturismul lor nu a putut fi deblocat din noroi, au fost transportate în Siriu cu o autospecială.

“Pe aceasta cale, date fiind condiţiile meteo din ultimele zile, precum şi prognozele anunţate, recomandăm turiştilor să se documenteze temeinic în ceea ce priveşte traseele montane ce urmează a fi parcurse, să evite zonele semnalate cu riscuri şi să programeze excursiile astfel încât să evite deplasarea după lăsarea întunericului.”, transmit reprezentanţii IJJ Buzău.

Pe aceeaşi temă: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Mai multe pentru tine:
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat