În judeţul Arad a fost inaugurată o pistă ce poartă numele Regelui Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Mihai al României are, în oraşul Chişineu Criş din judeţul Arad o pistă de biciclete care îi poartă numele. Pista de biciclete „Regele Mihai” este prima pistă în adevăratul sens al cuvântului din judeţul Arad. Inaugurarea oficială a pistei a fost făcută, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu.

Bucuroase de această pistă sunt acum şi cele 55 de persoane care au avut norocul să câştige câte o bicicletă, chiar în ziua inaugurării.

Bicicletele, pentru care s-au înscris peste 300 de persoane, au fost oferite în cadrul unei trageri la sorţi efectută chiar de ASR Principele Radu. Pista este lungă de 2 kilometri şi este lată de 2 metri şi este paralelă cu Drumul Naţional 79 Arad-Oradea. Primarul oraşului Chişineu Criş, Gheorghe Burdan, spune că i-a venit ideea realizării acestei piste pentru biciclişti pentru că au fost foarte multe accidente pe DN 79 Arad-Oradea, iar de la darea în folosinţă a pistei nu a mai avut loc niciun accident în care să fie implicat un biciclist. Pista a fost dată în funcţiune mai demult, însă doar acum i-a fost dat numele regal.

Citeşte ce spune familia regală de această pistă, mâine dimineaţă, în Adevărul de Banat