VIDEO Veşti bune de pe lotul 1 al autostrăzii Sebeş - Turda. Ultimul blocaj de la nodul rutier Alba Iulia Nord a fost rezolvat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai mari probleme în calea finalizării lotului 1 al autostrăzii Sebeş - Turda este pe cale să fie rezolvat.

Miercuri, 8 iulie, pe autostrada A10 Sebeş-Turda, lotul 1, a început relocarea stâlpilor de înaltă tensiune, LEA 110 KV, unul dintre blocajele invocate de către constructor care practic îl împiedica să termine lucrările la pasajul peste calea ferată în zona nodului rutier Alba Iulia Nord.

Unul dintre stâlpii care trebuie trasferaţi este chiar în şantier. Problemele au fost complicate şi de faptul că terenurile afectate de aceste lucrări nu au intrat în culoarul de expropriere. Deţinătorul liniei electrice aeriene, SC Electrica a făcut însă în această primăvară demersurile necesare pentru deblocarea situaţiei: de la aspectele topografice şi documentaţia tehnică, până la solicitarea autorizaţiei de construcţie de la Primăria Municipiului Alba Iulia.

Aceasta din urmă s-a întâmplat vineri, 26 iunie iar autorizaţia de construcţie a fost eliberată trei zile mai târziu, miercuri, 1 iulie, astfel încât societatea de distribuţie a energiei electrice s-a putut apuca de treabă.

Stâlpii vor fi mutaţi de firma Electromontaj SA şi se doreşte finalizarea lucrării în cursul acestei luni. Antreprenorul Impresa Pizzarotti va avea, astfel, câmp liber să avanseze rapid cu construcţia efectivă a pasajului peste calea ferată şi a nodului rutier Alba Iulia Nord. Breteaua care face legătura cu sensul giratoriu existent a fost deja conectată la aceasta şi s-a turnat primul strat de asfalt. Pe această bretea va fi deviată circulaţia de pe DN1 pentru a se putea efectua lucrări la rampa supratraversării unde a fost ridicat şi montat tablierul metalic.

La nodul rutier Alba Iulia Sud, unde a existat acea „groapă de gunoi fantomă”, au fost depăşite de multă vreme impedimentele, CNAIR-ul a degajat deşeurile de pe traseul bretelei care face legătura cu şoseaua de centură a municipiului ALba Iulia, în prezent şoseaua fiind deja conturată. Chiar mai mult decât atât, s-a aşternut balast stabilizat pe o bucată din apropierea nodului rutier.

La nodul rutier Sebeş - Lancrăm, probabil unul dintre cele mai spectaculoase şi complexe din România, care va face legătura între autostrăzile A1 şi A10 şi cu DN1, se lucrează, în continuare, la structuri. Nodul rutier presupune realizarea a unor pasaje de supratraversare a Autostrăzii A1. Viteza de circulaţie pe bretelele ce asigură legătură între cele două autostrăzi este de 80 km/h, iar pentru bretele 5 şi 6, ce asigură legătură cu nodul Lancrăm, este de 40 km/h. Este posibil să nu fie gata toate cele şase bretele până la sfârşitul anului. Specialiştii CNAIR şi cei ai antreprenorului studiază posibilitatea de a deschide circulaţia doar pe bretelele care ajung în sensul giratoriu de la Lancrăm, asigurându-se astfel legătura între cele două autostrăzi, A10 şi A1, precum şi cu DN1.

Citiţi şi:

 

FOTO Grădina urbană de la Alba Iulia. Primăria a demarat proiectul amenajării unui parc pe o suprafaţă de 2 hectare

 

VIDEO Soţ şi soţie reţinuţi de poliţişti pentru delapidare şi înşelăciune cu prejudiciu de peste 1 milion de lei

 

FOTO VIDEO „Povestea cu Lavandă” de la Stremţ. Colţul de natură colorată, unde te încarci cu energie pozitivă