Cum putem scăpa de păianjeni. Şase sfaturi practice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul păianjenilor este în creştere la începutul sezonului de toamnă, masculii din această specie fiind cei care se aventurează cel mai des în încercarea de a pătrunde în locuinţe, un mediu în care pot supravieţui mai mult timp, potrivit „The Independent”.

„Acest an a fost unul aparent bun pentru nevertebratele care reprezintă hrana păianjenilor”, susţine profesorul Adam Hart de la Universitatea din Gloucestershire, persoană care a creat o aplicaţie prin care este mult mai uşor să fie găsiţi păianjenii dintr-o locuinţă.

Însă, dacă nu ai şansa de a avea o aplicaţie precum este cea realizată de Adam Hart, „The Independent” îţi oferă câteva sfaturi prin care te poţi feri de „vizita” acestui tip de arahnide

1.Păstraţi casa curată. A menţine ordinea şi a îngriji atent casa duce la reducerea numărului locurilor în care se pot ascunde păianjenii, şi la distrugerea posibilelor cuiburi.   

2.Curăţaţi bine plantele pe care le aveţi în ghivece înainte de a le băga în casă. Insectele se pot strecura printre frunze foarte uşor.

3.În cazul în care staţi la casă, evitaţi să lăsaţi noapte becurile aprinse în apropierea uşilor locuinţei. Păianjenii nu sunt atraşi de lumină, dar se duc merg pentru a-şi prinde hrana în zonele unde căldura atrage diferite insecte, potenţială pradă.  

4.Cumpăraţi o soluţie de omorât insecte şi folosiţi-o pulverizând în colţurile locuinţei dumneavoastră, precum şi în zona uşilor.

5.Un alt sfat practic este ca în momentele în care spălaţi pe jos să folosiţi produse care să conţină mentă, arbore de ceai sau ulei de eucalipt. Păianjenii urăsc acest tip de mirosuri.

6.Castanele sunt fructe care emană un miros care alungă păianjenii. Astfel, puneţi aceste la geamuri şi la uşa de la intrare sau aerisirea de la baie.