SUA condamnă asasinarea militantei ruse Natalia Estemirova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA condamnă asasinarea militantei ruse Natalia Estemirova

SUA au condamnat miercuri asasinarea Nataliei Estemirova, o militantă rusă pentru drepturile omului care a denunţat abuzuruile din Cecenia, şi au făcut apel la Rusia de a-i deferi justiţiei pe vinovaţi.

"SUA sunt profund întristate de informaţiile privind răpirea şi asasinarea Nataliei Estemirova, o respectată militantă pentru drepturile omului", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ian Kelly, prin intermediul unui comunicat, citat de Agerpres.

"Facem apel la guvernul rus să-i defere justiţiei pe vinovaţi", se arată în comunicat, în care se aduce un omagiu femeii care "nu a acceptat niciun compromis în căutarea adevărului oriunde s-ar fi aflat".

"Ea s-a consacrat în a face lumină asupra atacurilor împotriva drepturilor omului în special în Cecenia", a subliniat oficialul american, care a transmis condoleanţe familiei femeii.

Natalia Estemirova, colaboratoare a organizaţiei nonguvernamentale ruse Memorial, a fost răpită miercuri la Groznâi, capitala cecenă, în apropiere de locuinţa sa, şi găsită moartă, ucisă cu două gloanţe, în republica vecină Inguşetia.