Un tânăr schimbat la naştere va primi despăgubiri de 50.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din raionul Călăraşi va fi despăgubit cu 50 de mii de lei, după ce a dat în judecată Spitalul raional pentru substituţia de copii din cauza neglijenţei personalului medical. Tânărul a solicitat o sumă mult mai mare pentru daunele morale care i-au fost cauzate, însă judecătorii au considerat că aceasta nu este justificată, scrie sănătate.info în pagina electronică, citată de IPN.

Cazul a avut loc la 21 aprilie 1992. Copilăria tânărului a fost nefericită din cauza că presupusul tată era violent. Acesta îşi bătea soţia, acuzând-o de infidelitate, căci copilul nu-i semăna nici lui, nici rudelor. După moartea bărbatului, tânărul a plecat în străinătate, fiind respins de rude. De acolo a fost sunat de adevărata lui familie. Aceştia din urmă au început să-şi pună întrebări când i-au făcut paşaportul copilului şi au depistat că grupa de sânge nu coincide. Au mers la spital după informaţii unde au aflat despre eroare şi au solicitat informaţii despre copiii care s-au născut în acea zi la maternitate.

Mai multe seturi de teste, printre care şi unul ADN făcut la Londra, a confirmat substituţia de copii. Lucrătorii medicali au negat atunci orice posibilitate de substituţie, apoi au dat vina pe părinţi, precum că aceştia ar fi fost interesaţi în schimbarea copiilor.