Ruşii au oprit ultimul tren din China. Pasagerii au fost daţi jos la graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transportul feroviar pe traseul Moscova-Beijing a fost întrerupt

Rusia a stopat traficul feroviar cu China de teama coronavirusului. Astfel, ultimul express care lega Rusia de China a fost oprit la graniţă, iar pasagerii au fost daţi jos.

Pasagerii ultimului tren Beijing-Moscova au fost daţi jos la graniţă de frica epidemiei cu coronavirus din China. Distanţa parcursă de la Beijing la primul oraş rus, Zabaikalsk, este de 3.200 de kilometri, alţi 6.400 de kilometri fiind de parcurs de la acest oraş la Moscova.

Rusia a raportat deja primele două cazuri de coronavirus în regiunea Tiumen din Siberia şi în regiunea Zabaikalsk, ambele fiind la graniţa cu China iar pacienţii fiind de origine chineză.

Epidemia din Wuhan dă bătăi de cap şi statelor din vecinătate, care se feresc de o răspândire a unei epidemii. Forţele aeriene ruse vor evacua toţi cei 600 de cetăţeni ruşi din Wuhan după ce conexiunile zborurilor regulate şi a transportului feroviar de persoane au fost stopate.

Rusia a anunţat luni că va recurge la expulzarea cetăţenilor străini infectaţi cu noul coronavirus, după ce săptămâna trecută a decis să-şi închidă frontiera cu China şi să reducă legăturile între cele două ţări, transmite AFP.

Noul coronavirus ''a fost adăugat pe lista maladiilor periculoase în mod special, ceea ce ne permite să procedăm la expulzarea străinilor infectaţi şi să punem în practică măsuri speciale precum plasarea în izolare şi carantina'', a declarat premierul rus Mihail Mişustin într-o şedinţă guvernamentală.

Doi pacienţi infectaţi cu coronavirus au fost înregistraţi oficial în Rusia vineri - este vorba despre doi chinezi plasaţi la izolare în spitale din regiunile Tiumen (Ural) şi Cita (Extremul Orient).

Mişustin a indicat luni că a semnat un plan naţional de luptă contra epidemiei, dând asigurări că ''situaţia este sub control în Rusia, care dispune de toate medicamentele şi mijloacele de protecţie necesare''.

Săptămâna trecută, Moscova a adoptat o serie de măsuri, printre care închiderea celor 4.250 de km ai frontierei cu China, întreruperea legăturilor feroviare şi restricţii ale zborurilor.

Avioane ale armatei ruse urmează să evacueze în următoarele zile cetăţenii ruşi prezenţi în provinciile din China atinse de coronavirus, printre care Hubei, epicentrul epidemiei.

Premierul rus a propus luni amânarea Forumului economic rus de la Soci, prevăzut pentru perioada 12-14 februarie.

Mai multe pentru tine:
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Alergii oculare de primăvară. „Ne bucurăm că au înflorit copacii, dar trebuie să avem grijă”
Polițiști la volan, instruiți cum să-i oprească pe vitezomani. „Noi aici nu facem școală de șoferi...” VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Doi tineri au murit la Suceava după ce au intrat cu motoscuterul într-un podeţ
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Păstrăvăriile, luate cu asalt de Florii. Prețurile îi sperie pe clienți
Destinație de weekend. Muzeul Chihlimbarului găzduiește cea mai mare pepită de rumanit din lume VIDEO
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”