Fiul președintelui Somaliei, fugit din Turcia după un accident mortal, face obiectul unui mandat internațional de arestare

0
Publicat:

Fiul președintelui somalez, Mohammed Hassan Cheikh Mohamoud, a fugit din țară, fiind acuzat de omor prin imprudență. Pe numele său a fost emis un mandat internațional de arestare, potrivit informațiilor furnizate sâmbătă de presa turcă și transmise de France Presse.

Președintele Somaliei, Mohammed Hassan Cheikh Mohamoud FOTO Twitter

El a lovit cu mașina un curier în Istanbul, victima decedând ulterior. Evenimentul tragic a avut loc pe 30 noiembrie, când fiul președintelui somalez a intrat în coliziune cu un curier care circula cu motocicleta.

Victima, Yunus Emre Gocer, a fost aruncată pe șosea și a murit șase zile mai târziu, în spital. Cazul a atras atenția, mai ales după ce primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, a denunțat modul în care suspectul a fost eliberat fără control judiciar, după un prim raport al poliției.

În conformitate cu raportul inițial al poliției, evenimentul era atribuit „neglijenței” victimei, însă avocatul curierului, Iyaz Cimen, a contestat această concluzie. Un al doilea raport de expertiză, care a inclus înregistrări video, a indicat că șoferul vehiculului a fost 100% responsabil pentru accident.

Primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, și-a exprimat indignarea sa față de faptul că suspectul a părăsit Turcia fără restricții.

„Mentalitatea dominantă (care) închide ochii și permite această evadare este, din păcate, incapabilă să apere drepturile cetățenilor săi în propria țară”, a declarat el pe rețeaua de socializare X.

În urma dispariției suspectului, un mandat de arestare internațional a fost emis împotriva sa, pe data de 8 decembrie, de către Parchetul General din Istanbul.