Soluția inventivă la care apelează armata lui Putin pentru a deveni „invizibilă” pe front VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În regiunea ucraineană Donețk armata lui Putin se folosește de „pelerine izotermice” pentru a deveni „invizibilă”, relatează The Telegraph.

Aceste pelerine sunt utilizate mai ales de unitățile de lunetiști și de cele de sabotaj pentru a nu fi identificate de dronele de recunoaștere, conform forțelor ucrainene staționate în zonă. 

Imaginile, care au fost publicate pe un canal de Telegram pro-rus, par să expună eficacitatea acestei măsuri. Clipul video indică amprenta termică a unui militar rus care se ascunde sub o astfel de pelerină. Astfel acesta nu mai poate fi identificat de camera de termoviziune. 

Într-o demonstrație similară, un militar rus poate fi văzut stând alături de silueta abia sesizabilă a unui alt camarad care se ascunde sub această pelerină. 

Forțele invadatoare ruse apelează la „pelerine izotermice”. Foto Captură video Twitter

The Telegraph nu a putut verifica în mod independent imaginile

Jachetele sau păturile de camuflaj arată ca niște haine militare obișnuite, însă sunt căptușite cu o folie izotermă, asemănătoare cu materialul din care sunt confecționate păturile de supraviețuire. 

Această folie reține circa 90% din căldura produsă de corpul uman. 

Deși tehnologia în sine nu este inovatoare, este o altă adaptare notabilă folosită de inamic", se arată într-o postare publicată pe Twitter de un ofițer militar ucrainean. 

Ca atare, este crucial pentru noi să recunoaștem capacitățile inamicului și să implementăm propriile noastre contramăsuri în consecință”, a mai precizat ofițer militar ucrainean. 

Nu se știe cât de răspândit este acest tip de camuflaj în rândul forțelor rusești desfășurate în Ucraina.