Moartea lui Berlusconi. Macron a vorbit despre dispariția unei „personalități majore a Italiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Franței Emmanuel Macron a salutat  luni seara memoria unei “personalități majore a italiei contemporane”, după confirmarea decesului fostului șef de guvern Italian Silvio Berlusconi, la 86 de ani, relatează Agerpres.

Foto: Gettyimages

Conform președintelui francez: "odată cu Il Cavaliere dispare o personalitate majoră a Italiei contemporane care se afla pe primul loc pe scena politică de mulţi ani", adresând: "sincere condoleanţe celor apropiaţi şi poporului italian".

Silvio Berlusconi (n. 29 septembrie 1936 , Milano, Italia – d. 12 iunie 2023 , Milano, Italia) a fost un om politic și de afaceri italian, care a fost prim-ministru al Italiei între 1994-1995, 2001-2006, respectiv 2008-2011. Berlusconi a fost fondatorul și conducătorul partidului Forza Italia („Hai, Italia!"), un partid politic conservator, alături de care a câștigat puterea politică .

Il Cavaliere Silvio Berlusconi absolvent al Universității din Milano unde a studiat dreptul, a avut o carieră impresionantă în domeniul afacerilor, Berlusconi a devenit dezvoltator imobiliar, acumulând o avere însemnată până în anii ’70. În 1974 acesta a fondat compania de televiziune prin cablu Telemilano, înființând Canale 5 în 1980, prima rețea comercială de televiziune din Italia. În mai puțin de 10 ani, grupul media construit de Berlusconi domina deja sectorul media din Italia.

Cu timpul, fostul prim-ministru și-a diversificat afacerile sub umbrela holdingului Fininvest, un vast conglomerat care a ajuns să controleze peste 150 de companii în domeniul asigurarilor, serviciilor financiar bancare, producției media, publicității, televiziunii, radioului și presei scrise, dar și în fotbal prin renumita echipă AC Milan.