Moartea lui Berlusconi. Macron a vorbit despre dispariția unei „personalități majore a Italiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Franței Emmanuel Macron a salutat  luni seara memoria unei “personalități majore a italiei contemporane”, după confirmarea decesului fostului șef de guvern Italian Silvio Berlusconi, la 86 de ani, relatează Agerpres.

Silvio Berlusconi
Foto: Gettyimages

Conform președintelui francez: "odată cu Il Cavaliere dispare o personalitate majoră a Italiei contemporane care se afla pe primul loc pe scena politică de mulţi ani", adresând: "sincere condoleanţe celor apropiaţi şi poporului italian".

Silvio Berlusconi (n. 29 septembrie 1936 , Milano, Italia – d. 12 iunie 2023 , Milano, Italia) a fost un om politic și de afaceri italian, care a fost prim-ministru al Italiei între 1994-1995, 2001-2006, respectiv 2008-2011. Berlusconi a fost fondatorul și conducătorul partidului Forza Italia („Hai, Italia!"), un partid politic conservator, alături de care a câștigat puterea politică .

Il Cavaliere Silvio Berlusconi absolvent al Universității din Milano unde a studiat dreptul, a avut o carieră impresionantă în domeniul afacerilor, Berlusconi a devenit dezvoltator imobiliar, acumulând o avere însemnată până în anii ’70. În 1974 acesta a fondat compania de televiziune prin cablu Telemilano, înființând Canale 5 în 1980, prima rețea comercială de televiziune din Italia. În mai puțin de 10 ani, grupul media construit de Berlusconi domina deja sectorul media din Italia.

Cu timpul, fostul prim-ministru și-a diversificat afacerile sub umbrela holdingului Fininvest, un vast conglomerat care a ajuns să controleze peste 150 de companii în domeniul asigurarilor, serviciilor financiar bancare, producției media, publicității, televiziunii, radioului și presei scrise, dar și în fotbal prin renumita echipă AC Milan.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite