Ce pățești dacă mănânci pepene toată vara. Un nutriționist avertizează despre pericolul la care ne expunem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delicios și răcoritor în zilele toride, aromatul pepene este o armă cu 2 tăișuri. Un cunoscut nutriționist avertizează despre pericolul la care ne expunem consumându-l în exces. Deși conține multă apă, fructul-vedetă al verii are o cantitate mare de zahăr.

Pepenele trebuie consumat cu moderație FOTO Shutterstock

Invitat la România TV, la emisiunea Punctul culminant, medicul Virgiliu Stroescu a explicat de ce nu e bine să consumăm mult pepene. Bogat în vitamina A, B6 şi C, având un conţinut de apă de 95%, pepenele este ascunde un mare pericol. „Dacă mănânci numai pepene toată vara, după 3-4 luni ai ajuns la diabet. Pepenele e plin de zahăr. Pepenele în sine e foarte bun, dar dacă mănânci prea mult pancreasul explodează”, a spus nutriționistul.

Ce conține deliciosul fruct?

Pepenele are un conţinut scăzut de calorii (100 g de produs furnizează aproximativ 34 de calorii), dar, în acelaşi timp, este foarte săţios, fiind bogat în fibre. Pepenele conţine vitamina A, C, D, E, B6 şi B12 și rste bogat în minerale precum fier, calciu, magneziu sau fosfor. Consumul de pepene aduce beneficii sănătăţii. O cură de pepene este o soluţie pentru detoxifierea organismului, la îndemâna oricui, însă trebuie evitat consumul în exces.

Zemosul pepene roşu are proprietăţi diuretice, însă nu doar atât. Datorită conţinutului de potasiu, pepenele roşu ne protejează împotriva formării  pietrelor la rinichi. În cazul persoanelor care au deja pietre la rinichi pepenele continuie la diminuarea acestora. Consumul de pepene roşu reduce concentraţia de acid uric din sânge, spun specialiștii.

Consumul de pepene mai ajută şi la protejarea vaselor de sânge, împiedicând îngroşarea pereţilor arteriali. Consumul de pepene este benefic, de asemenea, pentru constipaţie, artrită sau gută.  

Galben sau roșu?

Din punctul de vedere al sănătăţii şi nutriţional, pepenele galben este mai recomandat decât cel roşu. Asta deoarece conţine:

- 7.7% mai multe proteine/100 g decât cel roşu

- 20% mai mult magneziu/100 g

- 28.57% mai mult calciu/100 g

- 2.25X mai multe fibre/100 g

- 44.35% mai puţină fructoză/ 100 g.

Mai multe pentru tine:
Chiar nimic nu-i iese bine? Meghan Markle primește titlul de „Salmonella Sussex”, după gafa de Ziua Recunoștinței
Echipament de schi fără greșeli: clăpari, cască, schiuri, bețe, snowboard și ochelari - ghidul complet pentru începători și familii. Ce să cumperi online
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
Care au fost ultimele cuvinte ale celebrului criminal în serie, Ion Râmaru. „Vampirul din Bucureşti” i-a uimit pe cei care l-au executat
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie
Loviți de cancer, Meme și Teodora Stoica au găsit o metodă prin care celule canceroase sunt mâncate
Ghidul complet al iernii pe pârtie: cele mai bune haine și accesorii pentru întreaga familie ca să vă bucurați de schi și săniuș fără griji
Nu cumpăra nimic înainte să vezi acest top 10 electrocasnice 2025 – cele mai bune alegeri pentru casă și cadouri de sărbători
Cele mai frumoase imagini de la parada de 1 Decembrie din București. Nicușor Dan, baie de mulțime la finalul ceremoniilor
Inspirație pentru bărbați: ținute urban casual și smart-casual de iarnă – Ghid complet, plus shopping online rapid
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului