Cum faci conchas, ruloul tradiţional mexican de pâine dulce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concha-urile îşi iau numele de la forma rotundă şi aspectul lor în dungi, sub formă de scoică de mare. O concha constă din două părţi: o ruladă de pâine îndulcită şi un topping crocant (compus din zahăr, unt şi făină).

Cum faci conchas, ruloul tradiţional mexican

Ingrediente 10 porţii

Pentru pâine:

  • 80 ml lapte integral
  • 1 lingură zahăr, plus 1 linguriţă împărţită
  • 7 g drojdie uscată activă
  • 3 ouă mari, la temperatura camerei, bătute
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • 260 g făină, plus mai multe pentru presărat pe aluat
  • 1 ½ linguriţă sare
  • 2 beţe unt nesărat, coame, tăiat cu lingura

  Toppingul pentru scoică:

  • 6 linguri de unt nesărat
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 60 g făină
  • ⅛ linguriţă praf de copt
  • ⅛ linguriţă sare
  • 2 picături colorant alimentar roz

  Mod de preparare

Faceţi aluatul: adăugaţi laptele într-o cană de microunde. Încălzţi la intervale de 10 secunde până când laptele atinge 43–46° C. Adăugaţi 1 linguriţă de zahăr şi drojdia în lapte şi bateţi pentru a încorpora. Se lasă să stea aproximativ 10 minute, până când este foarte spumoasă.
Turnaţi drojdia într-un bol mare, apoi adăugaţi ouăle şi vanilia. Bateti până se combină bine.
Adăugaţi făina, lingura rămasă de zahăr şi sarea şi amestecaţi cu o spatulă de silicon până când devine un aluat lipicios.
Adăugaţi untul, 1 bucată pe rând, şi lucraţi aluatul cu mâinile, asigurându-vă că fiecare bucată este încorporată înainte de a adăuga următoarea. Aluatul trebuie să fie lucios, neted şi elastic.
Folosiţi ambalaje goale de unt pentru a unge interiorul unui vas de sticlă mare curat.
Transferaţi aluatul în vasul uns cu ajutorul unei raclete sau a unei spatule de cauciuc. Acoperiţi cu un prosop de bucătărie şi lăsaţi aluatul să crească într-un loc cald, timp de 1-2 ore, până ajunge la dimensiunea dublată.
Scoateţi prosopul şi aşezaţi folie de plastic direct pe suprafaţa aluatului. Lăsaţi la frigider 1 oră pentru a se răci, astfel încât aluatul să se modeleze mai uşor.

Află continuarea pe clickpoftăbună.ro!

Prepară şi: Brioşe de plăcintă cu dovleac

Prepară şi: Clătite americane la cuptor cu piersici şi afine

Mai multe pentru tine:
Peste 600 de români, diagnosticați anual cu cancere de sânge. Cum donăm celule stem, tratamentul minune care îi poate salva
Descinderi DIICOT la Motru: tânăr de 30 de ani, prins cu saci de cannabis și plantație în serele părinților din Samarinești
Autorul cărții „Codul lui Da Vinci”, logodit cu una dintre cele patru amante ale lui! E cu 27 de ani mai tânără decât el!
Jurnalistul Charlie Ottley a dezvăluit ce apreciază la țara noastră: „Unul dintre principalele puncte forte”. Ce expresii românești îl amuză
Ce partide candidează la alegerile parlamentare din Republica Moldova și ce șanse au
Transformarea soției lui Lucian Viziru, după ce a fost criticată că arată ca o femeie de 60 de ani. Apariția îndrăzneață a Emei l-a eclipsat pe actor
Un tablou de Rubens, dispărut timp de peste 400 de ani, descoperit la Paris
Mihai Bendeac, destăinuiri despre viața amoroasă. De câți ani nu a mai ieșit actorul la o întâlnire romantică: „Îmi place foarte mult să fiu singur”
Fermecată de Kate Middleton, Melania Trump a avut o atitudine flagrant diferită față de Regina Camilla
Cât au plătit Anca Țurcașiu și iubitul ei, Călin, pentru o săptămână de vis în Grecia: „Am învățat să călătorim «light»”. Actrița a împărtășit secretul vacanțelor accesibile
Cât costă cazarea în perioada sărbătorilor de iarnă la hotelul Simonei Halep din Poiana Brașov? Gică Hagi vă așteaptă la Mamaia: „Întâlnire cu Moș Crăciun”