Un alt jurnalist de la Digi 24 şi-a dat demisia. Cum şi-a motivat decizia: „Nu are rost să mai stau, orice mi s-ar oferi în schimb“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul „România furată“a fost oprit de la Digi 24 în urmă cu câteva săptămâni

Virgil Burlă, jurnalist al proiectului „România furată“, oprit în urmă cu câteva săptămâni de conducerea postului, a demisionat de la Digi 24.

După ce Dan Cristian Turturică (şeful site-ului digi24.ro), Laurenţiu Mihu (redactor-şef adjunct), Doru Cireaşă (redactor economic) şi Andreea Nicolae (politic) sunt jurnaliştii care au fost concediaţi de la Digi 24, după cum a relatat Pagina de Media, un alt jurnalist al televiziunii părăseşte postul. 

Virgil Burlă, jurnalist al proiectului „România furată“, care a fost oprit în urmă cu câteva săptămâni de conducerea postului, a demisionat. Într-o postare pe Facebook, Burlă îşi explică decizia:

„Începând cu data de 1 martie mi-am dat demisia de la Digi24. Oameni faini, profesionişti, le mulţumesc tuturor pentru că m-au suportat şi învăţat câte ceva. Odată cu sistarea, fără explicaţii, a difuzării emisiunii «România Furată», mi-am zis că nu are rost să mai stau, orice mi s-ar oferi în schimb“, a scris Virgil Burlă.

Jurnalistul a ţinut să menţioneze că „o să participe în continuare la protestele antiguvernamentale“ şi că va continua „să scrie liber împotriva a ceea ce nu i se pare normal că se întâmplă în ţară“. 

„Cu referire la ce ar trebui să facă sau să nu facă un jurnalist, teoria mea e veche. În primul rând, sunt cetăţean al acestei ţări şi în al doilea rând jurnalist. O să particip în continuare la protestele antiguvernamentale, o să scriu liber împotriva a ceea ce nu mi se pare normal că se întâmplă în ţara mea, o să militez în continuare, indiferent de consecinţe. Jurnalistul nu este un reportofon care înregistrează o prostie spusă de un politician şi o pune în pagină, cu ghilimele. Şi nici executantul perfect când un redactor-şef îi spune ce şi cum să scrie“, mai spune jurnalistul.

În aceste momente tulburi, imparţialitatea jurnalistică este o metodă facilă de a ignora faptul că împăratul este gol şi de a nu vedea pădurea din cauza copacilor. Unii m-au întrebat ce voi face în viitor. Pentru început o croazieră pe Mediterană, apoi vă anunţ eu, aici, frumos, cu link“, şi-a încheiat jurnalistul mesajul. 

Decizia lui Virgil Burlă vine după ce, la începutul lunii februarie, Digi 24 a oprit proiectul editorial de investigaţii «România furată», potrivit sursei citate.