Cum vrea ministrul Turismului să aducă străini în România: Dă agenţiilor 50 de euro pe „cap de turist străin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Trif FOTO Inquam Photos Adel Al Haddad

Ministrul Turismului Bogdan Trif vrea să crească numărul de turişti străini sosiţi în România dând bani agenţiilor de turism care-i aduc: 50 de euro pe „cap de turist străin” care petrece cel puţin 4 nopţi în ţara noastră.

Ministrul susţine că agenţiile de turism ar putea primi 50 de euro pentru prima noapte de cazare a unui turist străin adus în România, dacă acesta va petrece cel puţin 4 nopţi, în contextul în care în prezent în medie un străin petrece 2 nopţi în România.

Schema de minimis ar putea fi aplicată de la 1 ianuarie.

O altă măsură pe care ministerul intenţionează să o ia pentru sprijinirea turismului autohton priveşte participarea la târgurile internaţionale de turism, prin subvenţionarea a 50% din cheltuiele de transport pentru o persoană, taxa de participare la târg şi amenajarea standului pentru agenţii de turism care doresc să participe.

Tot pentru promovarea externă, ministrul a promis că va începe de anul viitor difuzarea unui clip de prezentare a României pe reţelele TV şi în mediul online, precum şi deschiderea a 20 de birouri de promovare, prevăzute într-o hotărâre de Guvern care va fi dată în perioada următoare.