Câinele de pază face pipi pe cadavrul stăpânului în timp ce Comisia MCV îl împăiază

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iată fraza cea mai importantă din raportul MCV, strecurată undeva la final: „Comisia consideră că alegerea unui nou Parlament şi numirea unui nou Guvern oferă ocazia de a respecta pe deplin şi cu rapiditate aceste recomandări”! Care nou Parlament? Care nou Guvern? Ăştia ne iau de proşti?

Judecând logic, concluzia Comisiei ar fi trebuit să fie exact pe dos, şi anume că sunt îngrijoraţi că în decembrie au fost aleşi aceiaşi care în Raport au primit nota patru la purtare.

Nu a fost majoritate parlamentară USL în vară şi nu este la fel acum? S-au schimbat nişte nume, da, dar evidenţa arată că parlamentarii votează la comandă. Niciunul nu mişcă în front!

Apoi, nu a fost guvern Ponta-Antonescu în vară, şi nu este la fel acum? Cumva îşi închipuie cineva că a fost, sau este, vreun ministru de capul lui?

Eu nu înţeleg ce rost are fraza din finalul raportului MCV. Să se fi îmbătat Comisia şi să fi scris o frază fără noimă, sau chiar e nevoie de ea şi nu-i înţelegem noi rostul? Şi nu se înghesuie nimeni să o traducă...

Ciulniţa TV s-a chinuit degeaba să fie în topul hărţuirii Justiţiei

Oare de ce Comisia MCV nu a spus cel mai important detaliu despre presa la care face referire în raport? Cunoscătorii presupun că e vorba despre Antena3 şi RomâniaTV, de parcă ar conta numele postului, dar şi Comisia, şi analiştii, se feresc să pună punctul pe i: e vorba de televiziuni şi ziare ale unor politicieni foarte importanţi, care fac jocurile în ţara asta!

Faptul că Dan Voiculescu şi Sebastian Ghiţă sunt acum la guvernare este mai puţin relevant decât faptul că toţi politicienii din România, Putere şi Opoziţie împreună, au îngenunchiat definitiv presa. USL are un mic avans faţă de PDL şi OTV, dar acesta e doar momentan şi este doar o chestiune de timp să se dezvăluie cine sunt politicienii din spatele ziarelor şi televiziunilor care mai par a fi independente.

La miza acestui joc, e imposibil să mai scape cineva neînregimentat.

Secretul Democraţiei este că electorul gândeşte cu televizorul

Politicienii români au descoperit că jucăria numită presă produce voturi, adică posturi politice şi, bonus, controlul Justiţiei, ceea ce generează de 10 ori mai mulţi bani decât ar produce presa dacă ar rămâne la nivel de afacere comercială, încorsetată deontologic.

Mai poate cineva să ia ursului borcanul de miere de la gură?

Se va zice că există un regulator al presei, acel Consiliu Naţional al Audiovizualului, care şi el e menţionat în raportul MCV. Da, există, dar cine îi nominalizează membrii? Aceiaşi care câştigă elegerile, evident, pentru că ei sunt „reprezentanţii poporului”.

Dracul e mai negru decât pare!

Se pare că suntem într-un cerc închis: politicienii care controlează presa câştigă alegerile, ceea ce le asigură controlul Justiţiei, apoi pun mâna pe CNA şi îşi dau mână liberă presei proprii, ştrangulând-o pe cea a opoziţiei, ceea ce le asigură mulgerea fără griji a bugetului statului şi succesul electoral perpetuu.

Nu, nu este aşa nici pe departe, pentru că Puterea ştie că lipsa de speranţă poate face ca mămăliga să explodeze şi că supapa de siguranţă a prostimii brucanice este doar schimbarea conducătorilor. Schimbarea între ei, Putere cu Opoziţie, evident, pentru că doar aşa au garanţia menţinerii controlului asupra Justiţiei.

Ar fi o greşeală sinucigaşă dacă ar scăpa Puterea unui nou venit, neşantajabil şi necumetrit cu ei.

Raportul MVC plagiază Raportul lui Ceauşescu: „România se îndreaptă către noi culmi de progres şi civilizaţie”

Deci, periodic, de 23 de ani încoace, îi vedem pe aceiaşi cum se schimbă între ei şi ne creează aparenţa de democraţie, dar în realitate acest sistem politic este oligarho-craţie, pentru că în spatele fiecăruia dintre aşa zisele partide care se rotesc, alternativ la Putere şi în Opoziţie, se ascunde câte un grup de interese economice.

Rostul afirmaţiei din MCV este tocmai de validare a acestui simulacru de democraţie, pentru că primii care nu îşi doresc ca în România să fie o democraţie reală, adică Puterea să acţioneze în interesul cetăţenilor ei, sunt chiar cei care au redactat raportul MCV.

Dar chiar să spună că în România este un nou Parlament şi un nou Guvern, parcă este prea de tot!