Cum a desființat Călin Georgescu din câteva cuvinte un proiect la scară mondială, după care l-a copiat: „Nu există pace, nu există justiție”
0Călin Georgescu se declară fățiș împotriva Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă și spune că cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă au fost sortite eșecului.
Călin Georgescu nu vede cu ochi buni Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, pe care o vede ca pe un praf aruncat în ochii oamenilor. Deși este vorba despre o agendă adoptată la nivelul ONU și de România, cel mai bine cotat candidat în cursa pentru prezidențiale are propria viziune, tributară adepților teoriilor conspirației. Într-un interviu acordat unui post de radio local, Georgescu s-a exprimat clar împotrivă.
„Este un ONG ( n.r, cu referire la Forumul Economic Mondial), cel mai puternic din această lume. Sunt 17 obiective trâmbițate în toate țările lumii, puse pe masă și media, în special care este aservită puterilor oligarhice globale, le preamărește. Pe primul loc este sărăcie zero. Este exact invers. Este plină această omenire de oameni săraci. Apoi, fără foamete. Este plină lumea de oameni înfometați. Pe locul trei, sănătate și bunăstare. Nu cred că mai are rost să dezvolt acest subiect. Și ultimele două sunt pace, justiție și instituții care să pună în practică aceste lucruri. Nu există pace, nu există justiție. Și în toate instituțiile sunt niște lachei de serviciu. Ultima ar fi cooperare pentru atingerea acestor obiective. Nu este niciun fel de cooperare”, preciza Călin Georgescu într-un interviu, de anul acesta, la Radio Brașov.
Ce este în realitate Agenda 2030
România s-a alăturat celorlalte 192 de state membre ale ONU la Summit-ul privind dezvoltarea din septembrie 2015, adoptând Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, un program de acţiune globală în domeniul dezvoltării cu un caracter universal, care promovează echilibrul între cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile – economic, social şi de mediu, menționează site-ul Ministerului Afacerilor Externe.
Pentru prima oară, acţiunile vizează în egală măsură statele dezvoltate şi cele aflate în curs de dezvoltare.
Pe de altă parte, Forumul Economic Mondial este o organizație non-profit (ONG) elvețiană, binecunoscută pentru întâlnirea anuală din Davos, conform Euronews.com.
Adepții teroriilor conspirației susțin că ONG-ul fondat în 1971 de Klaus Schwab, un economist și profesor elvețian-german, în încercarea de a promova cooperarea globală pe probleme politice, sociale și economice, ar conduce lumea. La fel, o altă teorie a conspirației îl face atotputernic pe miliardarul maghiar George Soros, care, chipurile, ar conduce lumea.
Georgescu pune la zid Forumul Economic Mondial, dar îi copiază ideile
Deși spune despre Forumul Economic Mondial că este un ONG incapabil să rezolve problemele pentru care a fost creat, Călin Georgescu nu ezită să copieze o bună parte din ideile acestuia. Cel puțin asta susține profesorul Bogdan Glăvan, care a desființat programul economic cu care se laudă Georgescu.
Profesor universitar, expert în macro și microeconomie, economia dezvoltării și economia monetară și director al Centrului de Economie Politică și Afaceri româno-american „Murray Rothbard“, Bogdan Glăvan merge mai departe și spune că programul candidatului independent care s-a calificat în turul 2 al alegerilor prezidențiale este un plagiat. Și deși Călin Georgescu pretinde că se adresează unui electorat de dreapta, programul său ar fi în realitate unul de stânga, mai spune profesorul.
„Programul lui Georgescu este un program hipsteresc - știu, șoc și groază, nu vă vine a crede, e de stânga, nu de dreapta, dar nu e vina mea că vi s-a spus invers, ci vina presei stângiste. Cică să ne ocupăm de agricultură. Să o facem în cooperative mici, eco-bio. Și neapărat să protejăm albinele - îndrăznește să crezi că așa scrie în programul de guvernare. Am menționat că vrea impozit minim pe cifra de afaceri?! Hm, unde am mai auzit noi asta? La AUR. Evident că așchia nu sare departe de trunchi. Programul «Hrană, Apă, Energie» este, scuzați expresia, de un globalism înfiorător. Mai exact este copy-paste (la naiba, alt plagiator) după «Food-Water-Energy Nexus», care a fost dezvoltat pe la Forumul Economic Mondial și despre care vorbește însăși Comisia Europeană - adică puterea colonială care ne exploatează, în viziunea lui Georgescu”, susține Glăvan.
Și economistul Radu Nechita, de la UBB Cluj, a demontat una dintre tezele favorite ale suveranistului Călin Georgescu. Profesorul clujean spune că viziunea lui Georgescu, care susține că România nu mai produce absolut nimic, nu corespunde realității.
„Cum adică nu mai producem nimic? Cum adică nu mai exportăm? România de azi exportă într-o lună mai mult decât exporta într-un an în vremea comunismului. Și exportă eficient, pe bani, nu pe publicare de volume omagiale ale tovarășului. România este pe locul 19 în lume la Indicele complexității economice, calculat sub egida Universității Harvard. Această complexitate a economiei Românești precum și capacitatea ei de a exporta pe piețe concurențiale externe se datorează integrării noastre în spațiul Euro-Atlantic. Da, se putea mai mult, mai bine mai repede. Da, au fost sacrificii multe și evitabile. Da, și pe mine m-a enervat în multe feluri clasa noastră politcă. Dar hai să nu luăm la nervi niște decizii pe care le vom regreta cu siguranță ulterior. Hai să rămânem ancorați în Vest, în zona prosperității și să nu plecăm de nebuni către stepele sărăciei și dictaturii”, a spus Nechita.