Mâncăruri de Sărbători: ce sunt scutecele Domnului și borândăul, cum se evita risipa alimentară. „Se folosea și unghia porcului“

0
Publicat:

Nu există Crăciun fără sarmale, piftie și cârnați, însă în unele zone avem preparate ritualice puțin cunoscute. Ce mănâncă românii de Sărbători?

Masa în familie a fost dintotdeauna punctul central al Sărbătorilor de iarnă. Dacă mamele și bunicile noastre munceau zile întregi pentru ca nicio bunătate tradițională să nu lipsească, astăzi puțini se mai încumetă la un astfel de exercițiu de tenacitate.

Cum s-au schimbat obiceiurile de consum, cine mai pregătește acasă mâncarea, cine, de unde și ce comandă, au rămas preparatele tradiționale preferatele românilor sau gusturile s-au schimbat, ce rețete deosebite există în țară și ce se mânca odinioară.

Despre toate acestea au vorbit la Adevărul Live Adriana Sohodoleanu, sociolog și pastry chef și Cosmin Dragomir, jurnalist și istoric culinar.

Adriana Sohodoleanu Cosmin Dragomir (1) png
Adevărul Live



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite