Fundaţia Regală Margareta a României susține de 15 ani Tinerele Talente din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 ani. 410 burse. Peste 1.900.000 de euro. Aceasta este investiția pe care Fundaţia Regală Margareta a României o face în viitorul artistic al României.

În 2008 a avut loc primul Concert Regal caritabil, au fost stranse fonduri, iar în 2009, a fost lansat programul Tinere Talente, elevi și studenţi din  liceele și universităţile cu profil muzical și artistic din România sunt integrați în programul  care a devenit  cea mai importantă platformă de susținere a valorilor artistice.

Programul se desfășoară pe trei componente importante: socială – tinerii selectați provin din contexte sociale defavorizate; ei sunt sprijiniți să facă față costurilor aferente pregătirii pentru performanță; educațională – bursierii au parte de mentori cu experiență, le sunt deschise uși în mediul artistic și cultural, au acces la masterclass-uri și la alte oportunități de învățare specifice; culturală – programul susține creația artistică autentică și promovarea produselor culturale, precum și afirmarea tinerilor.

Astfel, pasionații de muzică clasică și artă pot contribui în mod activ la susținerea tinerilor talentați prin participarea la Concertul Regal caritabil, organizat în fiecare an pe 25 octombrie la Ateneul Român.

Cum sunt descoperiți tinerii talentați care au nevoie de această susținere? Care sunt cele mai mari provocări din spatele acestui program? Care sunt tinerii care au atins execelnța în acest program? Și care sunr dimensiunile simbolice ale Concertului Regal caritabil, pentru bursierii programului Tinere Talente?

La Adevărul Live, în ediția realizată și moderată de Antoaneta Banu,  aflați cum se crește generația nouă de creatori din România de la: Mugurel Mărgărit, Director executiv al Fundației Regale Margareta a Romaniei și Prof. univ. dr. Verona Maier, pianist, doctor în muzică, profesor de muzică de camera, prorector al Universității Naționale de Muzică București.

Adevărul Live



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite