Schimbări pentru principalul rival al Facebook, iar cea mai importantă aduce „moartea“ unui simbol
0Universul reţelelor sociale e în continuă schimbare, cel puţin când vine vorba de funcţionalităţi noi în aplicaţiile mobile sau online. Mai nou, Twitter a pornit un val de schimbări şi s-ar putea inspira de la Facebook, cea mai mare reţea din lume, pentru cea mai importantă.
Twitter a anunţat pe blogul companiei că aduce schimbări în aplicaţia mobilă. Astfel, poţi eticheta până la 10 oameni într-o singură poză şi poţi distribui până la 4 fotografii într-un singur tweet. Ele vor fi vizibile atât celor care folosesc Android, cât şi celor care utilizează site-ul sau iOS.
Odată cu distribuţia unui număr mai mare de poze, va creşte per total numărul celor încărcate într-o singură zi, într-o singură lună, şi odată cu ele activitatea oamenilor. Twitter se asigură că le prezintă într-un mod destul de simplu, minimalist, eficient. Mai mult, un număr mai mare de poze poate duce la un număr mai mare de share-uri, iar până la urmă asta urmăreşte orice reţea socială, să ţină cât mai mult utilizatorii conectaţi şi activi.
The Next Web informează însă şi cu privire la o schimbare mai importantă pentru Twitter, una prin care renunţă la unul dintre butoanele sale simbol. Se pare că va renunţa la celebrul retweet şi va alege un mai simplu share sau share with followers, aşa cum au Facebook şi Google+. Astfel, reţeaua poate să pară mai prietenoasă noilor utilizatori care vin cu o experienţă mai mare de pe celelalte produse. Schimbarea ar veni la câteva luni după ce a decis să ajusteze puţin sistemul de reply.

Curentul acesta al schimbărilor nu este însă unidirecţional. Şi Facebook s-a inspirat de la Twitter, în trecut, cu privire la funcţionalitatea de following. Înainte de asta, „marele albastru“ avea buton de subscribe, dar a ajuns la concluzia că oamenii s-ar adapta mai bine la follow decât la subscribe. Funcţionalitatea este foarte bună atunci când un utilizator fie are prea mulţi prieteni şi nu mai poate adăuga alţii noi sau când nu vrea să aibă în lista sa tot felul de necunoscuţi care vor doar acces la ceea ce publică.