Cursuri şi evenimente gratuite de programare, pentru copiii şi tinerii care vor să înveţe să codeze. Cum te înscrii 0

Compania germană SAP lansează în toamna acestui an două cursuri online gratuite prin care copiii şi tinerii pasionaţi de tehnologie pot învăţa să dezvolte aplicaţii digitale şi un curs dedicat părinţilor şi profesorilor pentru a îi ajuta să-i încurajeze pe copii să înveţe să codeze de la o vârstă fragedă.

Cursuri şi evenimente gratuite de programare, pentru copiii şi tinerii care vor să înveţe să codeze. Cum te înscrii Vezi comentarii 0

YouTube a închis două canale nord-coreene. Mediul academic din Occident cere deblocarea lor pentru a studia mişcările regimului de la Phenian | youtube

YouTube a închis două canale nord-coreene. Mediul academic din Occident cere deblocarea lor pentru a studia mişcările regimului de la Phenian

Serviciul de conţinut video online YouTube a închis vineri două canale ce transmiteau conţinut propagandistic nord-coreean, dar decizia gigantului online este criticată de unele voci din mediul academic occidental, care susţin că ambele canale erau utile pentru monitorizarea şi evaluarea programului nuclear al Phenianului, informează The Guardian.

Hackerii au început să îţi fure banii „cu ajutorul“ facturii pe care o plăteşti lunar operatorilor de telefonie mobilă

Hackerii au început să îţi fure banii „cu ajutorul“ facturii pe care o plăteşti lunar operatorilor de telefonie mobilă

Cercetătorii firmei de securitate cibernetică Kaspersky Lab au descoperit o creştere neobişnuită a numărului de troieni de tip „clicker”, pentru dispozitive mobile, care fură bani de la utilizatorii de dispozitive Android, prin intermediul serviciului de facturare WAP, un tip de plată mobilă directă, făcută fără vreo înregistrare suplimentară.

„Hacker News“, sub semnătura lui Swati Khandelwal, a adus în urmă cu foarte puţin timp anunţul de care se temeau toţi experţii în probleme de război cibernetic: chiar dacă tânărul analist britanic a reuşit, printr-un miracol, să oprească primul val de atacuri, grupul de hackeri la originea acţiunii criminale care a afectat peste o sută de ţări din lume a lansat noua versiune WannaCry, care nu are o funcţionalitate de tip „kill-switch“.

acum 4 luni · comentarii (52)

Marian Ionescu – Mariciu – este un vlogger cunoscut de internauţii din România pentru vlogul său în care ne arată câte o zi din viaţa lui. Recent a ajuns la 500 de episoade zilnice de vlog şi i-am pus câteva întrebări despre cum să ai succes pe Youtube. Fiind un om care lucrează în social media, Marian ne-a povestit şi cum ne influenţează promovarea non-valorilor atât în televiziune, cât şi în mediul online.

acum 5 luni · comentarii (0)

Asistăm la o evoluţie constantă a pieţei şi odată cu aceasta a consumatorilor. Vorbim, mai exact despre impresionanta evoluţie a tehnologiei, fapt ce a condus inclusiv la schimbarea comportamentului consumatorilor noştri. Astăzi nu ştim dacă să ne bucurăm de instrumentele şi puterea reţelelor sociale sau să ne fie teamă.

acum 5 luni · comentarii (2)

„Half the money I spend on advertising is wasted; the trouble is I don’t know which half.” Deşi vechi de un secol, citatul lui John Wanamaker este, probabil, cel mai cunoscut citat din manualele de publicitate. Însă, odată cu dezvoltarea marketingului digital, am început să vedem câte puţin luminiţa de la celălalt capăt al bugetului. Internetul a fost întotdeauna vândut că un mediu foarte măsurabil, în comparaţie cu spaţiile tradiţionale.

acum 5 luni · comentarii (0)

Un antreprenor român este faultat de legile ţării noastre fără să aibă nicio vină. Asta se întâmplă destul de des în România de azi din cauza legislaţiei care e gândită parcă să facă viaţa grea antreprenorului mai degrabă decât să-l ajute să prospere (şi în felul asta să-şi plătească şi taxele pe care statul le cere la orice colţ).

acum 1 an · comentarii (4)

Calitatea serviciilor IT oferite de Gemini Solutions atrage atenţia companiilor de tip unicorn (companii evaluate la peste un miliard de dolari). Criteo a ales Gemini Solutions ca partener tehnologic pentru proiectele de consultanţă şi dezvoltare software.

acum 1 an · comentarii (0)

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, a vorbit, ieri, într-o sală de proiecţii de la mallul Băneasa, despre enciclopedia pe care a inventat-o cu 15 ani urmă, al şaptelea cel mai accesat site din lume şi singurul care, de la înălţimea audienţei sale, sfidează relaţia „rating-publicitate-bani“, în jurul căreia sunt construite cele mai mari afaceri ale internetului.

acum 2 ani · comentarii (0)

Justiţia română a făcut astăzi un gest de eschivă, pe care nu aş vrea să-l comentez, ci doar să îl contest: a decis că hackerul Guccifer va fi extrădat în Statele Unite, pentru a fi judecat. Astfel, românul riscă o pedeapsă de 50 de ani de închisoare, pentru o faptă în urma căreia a primit iniţial, în România, închisoare cu suspendare.

acum 2 ani · comentarii (76)