O femeie a apărut la propria înmormântare, speriindu-şi soţul care a plătit asasini pentru a o ucide

O
femeie a apărut la propria înmormântare, speriindu-şi soţul care a plătit asasini pentru a o ucide

Noela Rukundo FOTO captură video „The Washington Times”

O poveste neobişnuită s-a petrecut în sânul comunităţii congoleze din Melbourne, Australia, unde un presupus văduv care părea îndurerat la sfârşitul unei înmormântări s-a trezit faţă în faţă cu propria lui soţie, pentru care angajase asasini cu scopul de a o omorî, relatează „The Washington Post”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Protagonista episodului scos din filme de comedie neagră este burundeza Noela Rukundo, căsătorită de peste 10 ani cu congolezul Balenga Kalala, iar cuplul care s-a mutat din Australia pentru a scăpa de situaţia instabilă din Africa Centrală avea şi opt copii.

Dar acestea nu au fost motive suficiente pentru Kalala, care în urma unei crize de gelozie a recurs la gestul extrem de a angaja asasini plătiţi. Aceştia ar fi trebuit s-o elimine pe Rukundo în timpul unei vizite în Burundi, efectuată de cuplu la începutul acestui an.

Rukundo a fost răpită în Burundi, însă a avut parte de un noroc extraordinar: asasinii plătiţi să o ucidă nu doar că au lăsat-o să plece, pe motivul că „nu cred în uciderea femeilor”, ci i-au lăsat şi probe pentru a-l incrimina pe Kalala – înregistrări ale convorbirilor cu el şi chitanţe dovedind 7.000 de dolari australieni pe care asasinii i-ar fi încasat de la acesta.

„Vrem doar să te întorci înapoi şi să le spui celorlalte femei proaste precum tine ce s-a întâmplat”, îşi aminteşte femeia că i-a fost indicat de către asasini, care l-au şi sunat pe soţul ei de faţă cu ea, pentru ca acesta să confirme că o doreşte moartă. 

În cele din urmă, Rukundo a revenit în Australia cu ajutorul pastorului de la biserica pe care o frecventa din Melbourne, iar acesta a anunţat-o despre înmormântarea simbolică plănuită de către bărbat.

La sfârşitul ceremoniei, Rukundo s-a dus să îl confrunte pe Kalala, care după şocul iniţial a încercat să-şi ceară iertare. Din păcate pentru el, planul său s-a dovedit a fi puţin cam extrem pentru a fi iertit – iar Rukundo a anunţat autorităţile, iar bărbatul a primit 9 ani de închisoare pentru tentativă de omor şi conspiraţie la omor.
citeste totul despre: