Victorie istorică la Australian Open: Simona Halep a învins-o pe sârboaica Jelena Jankovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea româncă de tenis Simona Halep s-a impus, luni dimineaţă, în faţa sârboaicei Jelena Jankovici, numărul opt mondial, cu scorul final 6-4, 2-6, 6-0 în cadrul optimilor de finală de la Australian Open. Românca merge astfel în sferturile de finală, printre primele opt jucătoare de la Melbourne.

După ce iniţial a fost condusă în câteva jocuri, Simona Halep reuşeşte să o egaleze pe Jelena Jankovici din cauza unor greşeli ale sărboaice, apoi să o depăşească şi să îşi adjudece victoria primului set (6-4).

A doua partidă debutează cu o reacţie nervoasă a Jelenei Jankovici catre loja sa personală. De asemenea, tensiunea a apărut în scurt timp şi la Simona care pierde serviciul după o dublă la minge de break. Românca revine şi strânge scorul la 2-3, dar sărboaica mai acumulează trei puncte din pricina serviciului slab al Simonei şi căştigă setul (2-6).

După un game care părea să nu se mai sfârşească la începutul partidei, Simona se impune puternic în cel de-al treilea set, demoralizând-o total pe sârboaica Jelena Jankovici cu scorul de 6-0.

Cea mai recentă partidă câştigată de Simona Halep a fost cea în care a întâlnit-o pe jucătoarea din Kazahstan, Zarina Diyas, învinsă de româncă în două seturi, cu scorul 6-1, 6-4.

Partida dintre Halep şi Jankovici a fost una importantă pentru româncă, deoarece începând cu 2013, ascensiunea lui Halep a început chiar după ce s-a impus în faţa Jelenei Janukovici în cadrul turneului de la Roma, meci încheiat cu scorul 2-1 la seturi (4-6, 6-0, 7-5). Totuşi, o singură înfrângere a avut Simona Halep în faţa sârboacei Jelena Jankovici, pe când avea 18 ani, în cadrul turneului US Open.

Noua victorie a Simonei Halep o trimite direct in sferturile de finală unde o va întâlni pe slovaca Dominika Cibulkova, cea care s-a impus în faţa Mariei Sharapova, cu scorul 3-6, 6-4, 6-1.


Citeşte şi:

Surpriză de proporţii la Australian Open. Liderul mondial, americanca Serena Williams, a fost eliminată în optimi

Veste bună pentru Simona Halep, care va juca la noapte în optimile Australian Open. Liderul mondial Serena Williams a părăsit competiţia de la Melbourne, deşi era cotată ca principală favorită la câştigarea trofeului.

Premierul Victor Ponta a felicitat-o pe Simona Halep

Victor Ponta a ţinut să-i transmită un mesaj de felicitare Simonei Halep, după calificarea jucătoarei de tenis din România, în premieră, în optimile turneului de Mare Şlem de la Australian Open.

Premiera reuşită de Simona Halep la Australian Open. De ce urmează cel mai greu meci pentru româncă

Simona Halep s-a calificat fără probleme în această dimineaţă în optimile turneului de Mare Şlem de la Australian Open, cea mai bună performanţă din cariera sa la Melbourne, dar următorul pas este unul dificil. Va da peste Jelena Jankovici, locul 8 mondial, şi un fost antrenor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite