VIDEO Scene de groază la Dinamo - Viitorul! Patrick Ekeng a murit. Medicii au încercat în zadar să-l resusciteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patrick Ekeng a murit. FOTO DigiSport.ro
Patrick Ekeng a murit. FOTO DigiSport.ro

Patrick Ekeng a murit. Jucătorul camerunez al lui Dinamo s-a prăbuşit pe gazon în minutul 70 al meciului Dinamo - Viitorul, fără a fi atacat de vreun adversar.

UPDATE 00.42 - Secretarul general al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN), Dumitru Costin, a solicitat, la Dolce Sport, deschiderea unui dosar penal în acest caz. „Regulamentele sportive sunt foarte slab scrise. Ar trebui deschise dosare penale unor indivizi care au mimat că fac ceea ce trebuia să facă. Cu tot respectul pentru clubul Dinamo, cred că ar fi trebuit să verifice la unghie tot ce s-a întâmplat cu serviciile de sănătate la acest meci. Ar trebui să se amâne finala Cupei României“, a declarat Dumitru Costin.

UPDATE 00.26 - Impresarul lui Ekeng, Hasan Anil Eken, a dat o declaraţie pentru prosport.ro: „O, Dumnezeule! Tot sper că tot ce-mi spuneţi e o ştire falsă. Patrick se simţea foarte bine şi muncea din greu la club. O, Doamne! Nu ştiu ce să spun. Are o fetiţă mică. E un coşmar, nu pot să cred“.

UPDATE 00.17 - Liviu Bătineanu (medic Dinamo): S-a produs un stop cardio-respirator. S-au încercat o oră şi jumătate toate manevrele de resuscitare. Fotbalistul a avut momente când îşi revenea, dar nu de tot. S-a făcut resuscitare în ambulanţă prin masaj cardiac. Nu ştiu dacă erau aparate sau nu erau aparate. Principala modalitate de resuscitare e masaj cardiac, iar asta s-a făcut în ambulanţă. Jucătorul avea aviz medical, după un control complex. Mi-am dat seama din start că e un stop cardio-respiratoriu. Le-am zis din start: „Direct pe targă şi la spital“. Probabil, trei minute e prea mult până a venit ambulanţa pe gazon. Acum, sincer, nu-mi dau seama. La spital, am ajuns repede, în două minute, parcă. Ekeng n-a avut absolut nicio problemă înainte de această tragedie.

Patrick Ekeng a murit. Diagnosticul exact, aşteptat de la IML

Ionel Dănciulescu (oficial Dinamo): Un dignostic exact va veni de la Medicina Legală. E un blestem. Nu-mi găsesc cuvintele. E mult prea mult. Acum nu mă interesează absolut nimic despre finala Cupei României. La cum simţim noi acum, nu ne interesează absolut nimic. Ekeng a fost în regulă la controlul medical. E un coşmar. Soţia lui e în Franţa. S-a reuşit să se ia legătură cu ea. Probabil, mâine va ajunge aici. După ce a căzut Ekeng, timpul parcă a stat pe loc. A fost şi un medic în ambulanţă, parcă. Eu aşa ţin minte. Ekeng va fi dus la IML, acolo se vor face analizele care se impun şi vom afla mai multe.

UPDATE 00.00 - Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, a confirmat decesul fotbalistului Ekeng. Medicul a dezvăluit o informaţie şocantă: „Pacientul a fost adus la spital fără manevre de resuscitare din ce ştiu. Manevrele de resuscitare în camera de gardă au durat o oră şi jumătate. Apoi, pacientul a fost declarat mort“. Din primele informaţii reiese că cele două ambulanţe care au fost la stadion nu erau echipate corespunzător, astfel încât jucătorul poate fi resuscitat în drum spre spital.

Soţia lui Ekeng plecase din România şi îşi aştepta soţul acasă

UPDATE 23.49 - Digi Sport a anunţat că se va întruni un Comitet de Urgenţă la Federaţia Română de Fotbal şi, aproape sigur, finala Cupei României, programată pentru marţi, se va amâna. Deja s-au vândut peste 20.000 de bilete pentru partida în care ar trebui să joace Dinamo cu CFR Cluj.

Patrick Ekeng a murit. Rednic confirmă decesul

UPDATE 23.44 - Mircea Rednic a confirmat şi el că Patrick Ekeng a murit.

UPDATE 23.41 - Medicii au încercat mai bine de o oră să-l resusciteze pe jucătorul camerunez, însă, în zadar.

UPDATE 23.32 - Digi Sport a anunţat că Patrick Ekeng a murit.

Introdus pe teren în partea a doua, fotbalistul nu a apucat să joace decât câteva minute, după care s-a prăbuşit pe gazon, la mijlocul terenului. 

Jucătorii au făcut semne disperate către stafful medical, iar Patrick Ekeng (26 de ani) a fost transportat de urgenţă la spital. 

Jucătorii au izbucnit în plâns la finalul partidei. Dănciulescu vorbea la telefon, după care toţi jucătorii şi antrenorul Mircea Rednic au început să plângă, semn că veştile sunt triste. 

Patrick Ekeng e jucător de fotbal camerunez, în vârstă de 26 de ani. El a mai jucat la Canon Yaounde, Le Mans, Lausanne şi Cordoba. El are 7 selecţii pentru naţionala Camerunului. 

Prezent în studioul DigiSport, Claudiu Niculescu a spus: "Conform informaţiilor pe care le am, Ekeng nu răspunde la manevrele de resuscitare". 

Patrick Ekeng e la secţia de Terapie Intensivă, unde doctorii încearcă din răsputeri să-i salveze viaţa. Jucătorii, antrneorii de la Dinamo şi suporterii echipei s-au strâns la spital şi aşteaptă veşti. 

Dinamo - Viitorul s-a încheiat la egalitate, scor 3-3.

Citeşte mai mult pe aceeaşi temă:

Ekeng a murit: doctorul lui Dinamo admite că fotbalistul n-a fost defibrilat. Ce s-a petrecut în ambulanţă

Patrick Ekeng a murit. Întrebările care au nevoie de un răspuns după această tragedie

Ekeng a murit! Mesaj sfâşietor al unuia dintre jucătorii care au încercat să-l readucă la viaţă chiar pe terenul de joc

Scene de groază la Dinamo - Viitorul! Patrick Ekeng a murit. Medicii au încercat în zadar să-l resusciteze

Patrick Ekeng a murit. Soţia plecase în Franţa vineri şi îl aştepta acasă după finala Cupei

Familia lui Patrick Ekeng. Mijlocaşul lasă în urmă o soţie şi o fiică în vârstă de doi ani

Patrick Ekeng a murit: s-a deschis dosar penal, iar principalii vizaţi sunt medicul şi şoferul ambulanţei

Patrick Ekeng a murit: un coleg a anunţat soţia camerunezului despre tragedie. Curg lacrimi pe stadionul Dinamo

Patrick Ekeng a murit: camerunezul ne-a lăsat o „bijuterie“ de gol, dar şi un ultim status emoţionant pe WhatsApp

Patrick Ekeng a murit. Cum a relatat presa internaţională tragica ştire

Patrick Ekeng a murit: în Anglia, într-un caz similar, Fabrice Muamba a fost salvat. Cum a „simţit“ moartea

Ekeng a murit: e al doilea fotbalist la moartea căruia a asistat doctorul Bătineanu. Medicul e desfiinţat de Dinu

Patrick Ekeng a murit: Steaua e alături de Dinamo într-un moment teribil. Cum a reacţionat marea rivală a „câinilor“

Ekeng a murit: e al treilea fotbalist căruia îi stă inima din octombrie până acum. Alte tragedii de-a lungul anilor

Patrick Ekeng a murit: fotbalul se opreşte în România. Finala Cupei nu se mai joacă marţi. Anunţ oficial făcut de FRF

Soarta lui Patrick Ekeng a depins de 14 minute şi de Real Madrid. Cum a ajuns camerunezul să joace în România

Patrick Ekeng a murit. Observatorul meciului Dinamo-Viitorul: Medicul delegat ne-a confirmat că ambulanţele sunt dotate corespunzător

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite