Războiul clonelor, de râsul curcilor: Cârţu a savurat jocul insipid prestat de „CraiOlguţa“. FCSB, apărată de Gâlcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Această fază cu Bourceanu şi adversarul său direct de la CS U Craiova reflectă fidel nivelul meciului. FOTO: Răzvan Păsărică
Această fază cu Bourceanu şi adversarul său direct de la CS U Craiova reflectă fidel nivelul meciului. FOTO: Răzvan Păsărică

CS U Craiova – Steaua sau „CraiOlguţa“ – FCSB a arătat de ce nu merită să-ţi iroseşti 90 minute din viaţă, urmărind un meci din campionatul românesc.

Stadion de nivelul ligilor inferioare, gazon fără iarbă, două echipe dezorientate şi un rezultat pe măsură: 0-0. 

Iată pe scurt rezumatul meciului care a pus faţă în faţă cele mai bune echipe din campionatul românesc în ultimele 12 etape. În acest interval, CS U Craiova adunase 30 de puncte, iar Steaua 28. Confruntarea lor a arătat însă, încă o dată, nivelul scăzut al Ligii I. În mai bine de 90 de minute, oltenii n-au avut nici măcar o ocazie de gol! Nici Steaua n-a impresionat, însă măcar a trecut de cinci ori pe lângă deschiderea scorului. Totuşi, prea puţin pentru o formaţie care a jucat în superioritate numerică după eliminarea lui Brandan (50). Cu un om în plus, bucureştenii au avut trei şanse mari şi late de gol: 

*Min. 65 – Rusescu şi-a depăşit adversarul direct în interiorul careului şi a şutat spre poartă, însă Bălgrădean a reţinut.

*Min. 85 – Adi Popa s-a trezit singur cu Bălgrădean, dar a trimis afară.

*Min. 90+4 – Bălgrădean a salvat din cinci-şase metri o ocazie monumentală.

La final, oltenii au sărbătorit rezultatul care i-a propulsat în istorie: CS U e prima echipă din Craiova care leagă o serie de 13 etape fără înfrângere în campionat. 

Cârţu: „Ne-am atins targetul“

Fără gol marcat în retur şi fără victorie, Steaua are acum doar cinci puncte în faţa Petrolului. „Cine a spus că e câştigat campionatul, se vede acum că s-a înşelat. La Craiova, terenul ne-a dezavantajat, mai ales la faza de construcţie. Am avut multe ocazii de gol, dar n-am înscris“, a comentat antrenorul Stelei, Costel Gâlcă.

De partea cealaltă, Sorin Cârţu a savurat meciul slab făcut de echipa sa. „Cred că după această partidă am câştigat şi mai mulţi fani. E un rezultat pozitiv şi, având în vedere că am rămas în zece după pauză, singurul nostru target a fost să luăm un punct“, a declarat Cârţu.

N-am fost inspiraţi la finalizare. Gazonul a fost foarte foarte prost. Nu ştiu cum s-a permis disputarea meciului pe un astfel de teren. Am avut şi un penalty, însă nu trebuie să dăm vina pe arbitru. Trebuia să dăm gol din ocaziile noastre.    Rapid şi Craiova au jucat contra Stelei de parcă era handbal. S-au închis şi e foarte greu să dai gol în astfel de condiţii.  Nicolae Stanciu mijlocaş Steaua  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite