Mai bun decât Ronaldinho: Neymar, jucătorul anului în America de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neymar l-a devansat pe Ronaldinho în titlul pentru cel mai bun jucător. FOTO Arhivă personală/Facebook
Neymar l-a devansat pe Ronaldinho în titlul pentru cel mai bun jucător. FOTO Arhivă personală/Facebook

Brazilianul Neymar da Silva, jucător al echipei Santos, a fost ales cel mai bun fotbalist din America de Sud pentru al doilea an consecutiv.

Neymar a fost desemnat cel mai bun fotbalist din America de Sud pentru a doua oară consecutiv, devansându-i pe Ronaldinho (Atletico Mineiro), Paolo Guerrero (Corinthians), Lucas Moura (Sao Paulo) şi Fred (Fluminese).

Antrenorul anului a fost desemnat Jose Pekerman, selecţionerul Columbiei, care i-a surclasat pe Alejando Sabella (Argentina) şi Adenor Bacchi „Tite“ (Corinthians). Cei doi au primit distincţiile în urma anchetei realizată de cotidianul uruguayan „El Pais“.

Concurează cu Messi pentru trofeul Puşkaş

Neymar este în cursa pentru trofeul Puşkaş, care va fi decernat pe 7 ianuarie jucătorului care a înscris cel mai frumos gol al anului. Brazilianul concurează prin reuşita din meciul Santos - Internacional din martie 2012. Neymar este câştigătorul din anul trecut, iar Cristiano Ronaldo nu lipseşte din acest top, fiind fotbalistul care a cucerit prima ediţie a trofeului.

Criticat de brazilieni, dar dorit de Barça

Sud-americanul este în vizorul oficialilor echipei Barcelona, oficialii catalani manifestându-şi interesul pentru un transfer al lui Neymar pe Camp Nou. Fotbalistul mai are contract cu Santos până în vara lui 2013, însă a trecut printr-o perioadă dificilă după ce a fost criticat în repetate rânduri de presa braziliană din cauza comportamentului său din vestiar şi a conflictelor cu alţi jucători. De-a lungul timpului, atacantul brazilian i-a elogiat pe Messi şi Iniesta, posibilii viitori colegi: „Messi este cel mai bun fotbalist din lume şi, dacă are spaţiu, poate face ce vrea el cu apărarea echipei adverse. Iniesta este formidabil, îmi place foarte mult“.

Johan Cruyff nu crede că Neymar se poate impune pe Camp Nou

Fostul jucător şi antrenor al catalanilor, Johan Cruyff, nu se arată entuziasmat de posibilul transfer al lui Neymar la Barcelona. Fondatorul Academiei de Fotbal „La Masia“ şi creatorul echipei din anii 90, care a câştigat prima Cupa a Campionilor Europeni din istoria echipei blaugrana, consideră că Neymar nu şi-ar putea face loc, deocamdată, în echipa de pe Camp Nou. 

„Barcelona înscrie foarte multe goluri şi are jucători foarte buni în poziţia lui Neymar. Sunt alte posturi pe care Barca ar avea nevoie de întăriri. Messi mă încântă cum joacă. A ajuns într-un moment de maximă calitate, înscrie goluri cu mare uşurinţă. Dacă portarul sare, plasează mingea pe sub el. Dacă se aruncă jos, o saltă peste el. Dar să nu uite că joacă alături de fotbalişti speciali,p recum Inieste sau Xavi, care îl ajută mult să se pună în valoare“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite