JO 2016: a venit prima medalie pentru România! Şi e aur!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala de spadă a României, cu Popescu, Dinu, Pop şi Gherman
Naţionala de spadă a României, cu Popescu, Dinu, Pop şi Gherman

Naţionala României de spadă a obţinut medalia de aur în întrecerea pe echipe, câştigând finala cu naţionala Chinei, favorita întrecerii, scor 44-38.

După multe zile de aşteptare, a apărut şi prima medalie a României la Jocurile Olimpice de la Rio şi e aur. Fetele noastre din naţională de spadă au câştigat întrecerea pe echipe, întrecând SUA, Rusia şi China, trei forţe ale scrimei. 

România a bătut SUA cu 24-23, la tuşa de aur, în cea mai dramatică dispută, a bătut apoi Rusia în semifinale, scor 45-31, şi s-a impus în finala cu marea favorită a competiţiei, China, scor 44-38.

Naţionala care a obţinutul aurul e formată din Simona Gherman, Simona Pop, Ana Maria Popescu şi Loredana Dinu, antrenor Dan Podeanu. 

Este prima medalie a României la JO de la Rio, iar tricolorii mai au asigurată o prezenţă între primele două locuri, tenismenii Florin Mergea şi Horia Tecău fiind calificaţi în finala turneului de dublu. 

Mesajul emoţionant al Anei Maria Popescu Brânză după aurul de la spadă. 

Lipă, după medalia de aur a echipei feminine de spadă: Am ochii umezi şi inima plină de bucurie

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a felicitat echipa feminină de spadă a României după medalia de aur cucerită la JO de la Rio şi a scris într-un mesaj că ”a fost o tensiune incredibilă în sală” şi are ”ochii umezi şi inima plină de bucurie”.

”Aur olimpic la Rio! Echipa feminină de spadă a cucerit titlul olimpic după o finală câştigată clar cu China. A fost o tensiune incredibilă în sală, am ochii umezi şi inima plină de bucurie. Doamne, ce frumos este! Felicitări Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu. Felicitări antrenorilor, tuturor celor care au fost alături de voi, felicitări Federaţiei Române de Scrimă. Hai, Romania”, a scris Elisabeta Lipă într-un mesaj postat pe Facebook.

Şi gimnasta Cătălina Ponor a felicitat echipa feminină de spadă a României, spunând că victoria a fost meritată, dar şi aşteptată cu sufletul la gură de toată lumea.

”Bravo, bravo, bravo fetelor! Aţi spart gheaţa. În sfârşit, prima medalie vine în delegaţia noastră şi nu una oarecare , ci una de aur! O victorie meritată şi aşteptată cu sufletul la gură de toată lumea, în special de voi. Delegaţia noastra toată vă felicită din suflet. Mâine se poate încă una prin Horia Tecau şi Florin Mergea la dublu. Bafta băieţi şi încă o data felicitări fetelor noastre . Hai România!” a scris gimnasta într-un mesaj postat pe o reţea socială.

România, locul 31 în clasamentul pe medalii al JO

România ocupă locul 31 în clasamentul pe medalii al Jocurilor Olmpice de la Rio, după ce echipa feminină de spadă a reuşit să obţină primul titlu olimpic pentru delegaţia "tricoloră".

Cu o medalie de aur obţinută până acum, România împarte locul 31 cu Argentina, Fiji, Kosovo şi cu delegaţia sportivilor independenţi, care concurează sub steagul olimpic.

După şase zile de întreceri, primele zece poziţii în clasamentul pe medalii sunt ocupate de următoarele naţiuni:

Top 10 Aur Argint Bronz Total SUA 16 12 10 38 China 11 8 11 30 Japonia 7 2 13 22 Australia 5 4 6 15 Coreea de Sud 5 2 4 11 Ungaria 5 1 1 7 Rusia 4 8 7 19 Marea Britanie 4 6 6 16 Germania 4 3 1 8 Italia 3 6 3 12
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite