Cel mai bun marcator străin din istoria Ligii poate debuta în această etapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSMS Iaşi a dat lovitura prin aducerea lui Wesley Lopes, brazilianul care a încântat în Romînia, pe vremea când juca la FC Vaslui.

Deşi după plecarea din campionatul nostru cariera fotbalistului, care va împlini în noiembrie 34 de ani, n-a mai fost la înălţime ieşenii sunt convinşi că Wesley nu şi-a pierdut nimic din calităţile de golgheter. El este în acest moment deţinătorul a două recorduri în Liga I, fiind atât cel mai bun marcator străin din istoria competiţiei, cât şi cel mai prolific fotbalist străin în activitate. „Lui Wesley i-a sosit cartea verde şi este apt de joc pentru meciul cu Petrolul. Marius Lăcătuş va decide dacă îl va utiliza sau nu, dar el s-a pregătit bine de când a venit la Iaşi”, a declarat preşedintele moldovenilor, Florin Prunea. 

Wesley a ajuns la Iaşi de la columbienii de la Millionarios, unde însă mai degrabă a dezamăgit, marcând un singur gol în 12 partide. Dintre cele 11 echipe la care a activat în cariera lui de fotbalist profesionist, brazilianul a dat cel mai bun randament la FC Vaslui (61 de goluri în 113 meciuri, între 2009 şi 2012) şi cu siguranţă acest lucru a cântărit decisiv în decizia lui de a se întoarce în România.

Top marcatori străini  în Liga I all-time
61 goluri – Wesley
48 goluri – Kapetanos
41 goluri – Eric
39 goluri – Temwanjera
36 goluri – Demollari
35 goluri – Fatai
34 goluri – Hamza
31 goluri – Golubović
28 goluri – Njock
27 goluri – Cadú

Top marcatori jucători din Liga I
83 goluri– Buga
70 goluri– Pancu
63 goluri – Zicu
61 goluri– Wesley
60 goluri– Fl. Costea
55 goluri– Grigorie
36 goluri- Mutu
35 goluri –  Fatai, Cat. Munteanu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite