Elevul care a desenat lupul dacic, logo-ul României pentru preşedinţia UE: „Am remarcat cu tristeţe că s-au scris lucruri nepotrivite despre mine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev în clasa a IX-a de la liceul I. L. Caragiale din Bucureşti, Nicolae Ioan Dobrinescu, este cel care a desenat lupul dacic, ce va fi folosit ca logo în 2019 pentru preşedinţia României la Consiliul Europei. Tânărul s-a declarat dezamăgit de unele dintre reacţiile stârnite de victoria sa.

Festivitatea de premiere a avut loc astăzi la liceul I. L. Caragiale, unde învaţă tânărul câştigător. La eveniment a fost prezent şi ministrul Educaţiei Liviu Pop. 

Pentru că logo-ul său a fost cel câştigător, elevul a primit  şi un premiu în bani, 3.000 de euro, şi o vizită la Bruxelles, potrivit site-ului oficial al competiţiei. De asemenea, moderatoarea evenimentului a anunţat că logo-ul va fi masterizat, stilizat şi va fi implementat în urma unei expertize.

Nicolae Ioan Dobrinescu a ţinut un discurs de acceptare al premiului, în care a explicat cum a reuşit să creeze logo-ul, potrivit Paginademedia.ro. 

„Mulţumesc fratelui meu mai mare, că de la el am aflat de concurs. L-am văzut cum se străduia să facă un desen, de aceea m-am ambiţionat şi eu, m-am închis în cameră şi, timp de două ore, am lucrat la desen“, a spus Ioan Nicolae Dobrinescu. 

De asemenea, elevul s-a declarat dezamăgit de reacţiile negative venite din partea unor necunoscuţi: „Din păcate am remarcat cu tristeţe că oameni care nu mă cunosc au scris lucruri nepotrivite despre mine. Acest logo a fost făcut din tot sufletul. Pentru mine, Uniunea Europeană trebuie să fie sigură pe sine, puternică, da, ca un lup, un lup care, din câte am învăţat la istorie, este prezent în istoriile tuturor culturilor europene.“

„Eu sper ca şi noi, tinerii, să avem libertatea să alegem cum vrem să fie Uniunea Europeană, dar mai ales să alegem un simplu logo. Sunt fericit de a avea oportunitatea de a avea o mică contribuţie la imaginea României într-un moment atât de important pentru ţară. Ţin să mulţumesc Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Educaţiei pentru această şansă şi, de asemenea, tuturor celor care m-au susţinut, au apreciat ceea ce am realizat şi m-au votat“, a încheiat tânărul. 

image

Logo-ul câştigător, Lupul dacic 

Ministerul Afacerilor Europene, care pregăteşte preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România în prima parte a anului 2019, a organizat, în colaborare cu Ministerul Educţiei, un concurs pentru stabilirea logo-ului de ţară. Concret, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a dat o circulară prin care elevii şi studenţii erau îndemnaţi să propună un logo pentru România. Potrivit unor surse diplomatice, Ministerul Afacerilor Europene a primit 122 de variante de logo. 

Săptămâna trecută, juriul, format din 19 persoane, a dat votul decisiv: a ieşit lupul dacic, o prounere venită din partea unui student. „Unul dintre argumente a fost că acest logo a primit multe voturi pe Facebook. Unii membri ai juriului au încercat să explice că logo-ul României trebuie să însemne ceva şi pentru restul cetăţenilor UE, dar  votul final a fost covârşitor în favoarea lupului. Oricum, varianta pe care o vedeţi acum e una îmbunătăţită. În primă fază, scrisul era greşit şi culorile erau inversate“, au relatat surse diplomatice pentru „Adevărul“. În jur de 80% din membrii juriului au votat pentru lup, potrivit unei alte surse din jurui.

image

Clasamentul final al concursului pentru logo FOTO Pagina de Media

Printre persoanele aflate în juriu se numără Rareş Bogdan, realizator al emisiunii „Jocuri de putere“ de la Realitatea TV, Bogdan Chirieac, analist politic, Oana Cociaşu, preşedinte Consiliul Român pentru Publicitate, Mircia Dumitrescu, grafician, pictor şi sculptor, membru corespondent al Academiei Române, secţia de Arte, Arhitectură şi Audiovizual, publicitarul Bogdan Naumovici, managing partner „23 Communication Ideas“, şi Dana Grecu, realizator al emisiunii „Adevăruri Ascunse“, Antena 3.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite