Ce-şi doresc femeile de Ziua Îndrăgostiţilor? Secretele unui cadou perfect, descifrate de psihologi şi de specialiştii în relaţii interumane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile îşi doresc de Ziua Îndrăgostiţilor declaraţii de iubire
Femeile îşi doresc de Ziua Îndrăgostiţilor declaraţii de iubire

De Ziua Îndrăgostiţilor, bărbaţii încep maratonul cumpărăturilor pentru a le putea surprinde pe doamnele şi domnişoarele de care sunt îndrăgostiţi. Astăzi vă prezentăm ce îşi doresc femeile să primească în dar de Ziua Îndrăgostiţilor.

BUCUREŞTI. Ce vor bucureştencele de Ziua Îndrăgostiţilor: cine romatice, bijuterii şi cosmetice. Sociologii: Jucării sexuale, cadouri pentru cupluri plictisite

De Ziua Îndrăgostiţilor, bucureştencele îşi doresc să primească cadouri speciale şi să-şi petreacă timpul în compania persoanei iubite. Sociologii susţin că preferinţele diferă foarte mult în funcţie de fiecare tip de femeie.

Alfred Bulai povesteşte că bucureştencele nu au preferinţe foarte diferite în comparaţie cu locuitoarelor celorlalte oraşe ale ţării. De fapt, acestea vor să primească de Ziua Îndrăgostiţilor cadouri pe care le primesc şi de ziua de naştere sau de cea a numelui.

ALEXANDRIA. Ce îşi doresc femeile de Valentine's Day

Florile, bijuteriile şi parfumurile sunt cadourile cele mai dorite de femei, de Sfântul Valentin. Reprezentantele sexului frumos recunosc că, de sărbătoarea dragostei, şi-ar dori să fie surpinse cu cadouri. Psihologii spun că este mai degrabă de apreciat valoarea gestului, decât a cadoului în sine.

Chiar dacă este  o sărbătoare de import care nu se regăsea înainte de anii 90 în tradiţia românească, Sfântul Valentin a fost adoptată şi a prins foarte repede, mai ales în rândul tinerilor. De sărbătoarea dragostei, femeile sunt în centrul atenţiei, pentru că, de obicei, pe 14 februarie, ele sunt cele răsplătite cu cadouri.

ARAD. Psihologii spun că ar fi bine să sărbătorim iubirea curată

Mulţi bărbaţi cumpără tot felul de cadouri iubitelor de Sfântul Valentin, dar nu se întreabă ce vor acestea cu adevărat. Pentru a afla ce vor femeile am stat de vorbă cu psihologul-psihoterapeutul specialist Ramona Pencea, dar şi cu o femeie importantă din judeţul Arad, Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean.

Ramona Pencea ne spune că femeile au pe primul loc, pe piramida necesităţilor, tandreţea, iar  pe al doilea stabilitatea.

SLATINA. Secretul succesului: un strop de atenţie

Se apropie ziua de Sf. Valentin. Americanizată sau nu, ziua a prins tot mai mult şi pe meleagurile noastre. Bărbaţii, începând cu cei cărora abia le mijeşte mustaţa, încearcă în aceste zile să găsească cadoul perfect pentru fata sau femeia iubită. Specialiştii spun că secretul unui cadou perfect pentru persoana iubită cu această ocazie, dar nu numai, este pe cât de simplu, pe atât de ambiguu: vor atenţie.

valentine day

Specialiştii în relaţii interumane şi analizarea acestora sunt de părere că nu există o reţetă clară în alegerea unui cadou de Sf. Valentin şi că totul depinde, în fapt, de persoana iubită. Sunt femei care nu se lasă înduioşate defel de un buchet de flori, ba chiar s-ar putea ca bărbatul cu o asemenea idee să scadă vertiginos în ochii persoanei iubite cu un astfel de cadou. 

PLOIEŞTI. Bijuterii, o cină romantică sau... Grey, în topul dorinţelor prahovencelor de Valentine’s Day

Preferinţele prahovencelor pentru sărbătoarea de Valentine’ Day sunt clare. Majoritatea femeilor îşi doresc bijuterii, o cină romantică sau un weekend la munte, în care ingredientele principale sunt sauna, trandafirii şi şampania, trenduri confirmate de psihologi. Ca o preferinţă mai puţin obişnuită, unele îşi doresc să petreacă sărbătoarea alături de… Grey, personajul principal al unei cărţi care a devenit fenomen mondial.

Fiind vorba de o sărbătoare a iubirii, aşteptările femeilor de Ziua Îndrăgostiţilor sunt unele în directă legătură cu romantismul şi feminitatea, aşa cum sunt cultivate în ultimii ani de filme şi produsele media.

CLUJ-NAPOCA. Fost ministru clujean: „Să am mai mult timp pentru mine şi familia mea, să fiu pur şi simplu femeie, să iubesc şi să fiu iubită“

Femeile, indiferent de vârstă, îşi doresc apreciere, vorbe frumoase la momentul potrivit, surprize care nuţin cont de calendar, dar şi să aibă mai mult timp pentru ele, să facă acele lucruri mărunte care le fac viaţa frumoasă.

„Sunt adepta surprizelor, a vorbelor frumoase, simple şi la momentul potrivit. Nu îmi place să fie neapărat o ocazie, cu atât mai mult una împrumutată: Valentine ‘s Day. Îmi place mai mult Dragobetele. Şi cred ce e bine să arăţi dragostea zi de zi sau când doreşti, nu când se impune“, spune Ruxandra Sâna, o tânără antreprenoare din Cluj, care are o afacere cu lumânări, Lumânăresele.

CRAIOVA. „Vreau să mă ceară de soţie“

Ziua îndrăgostiţilor bate la uşă şi odată cu această sărbătoare a iubirii domnii au pornit în goana după cadouri. Fiecare se întreabă ce îşi doresc femeile să primească de Sfântul Valentin.

Doamnele şi domnişoarele îşi doresc să primească de Sfântul Valentin, în primul rând o declaraţie de dragoste şi de ce nu o bijuterie. „Îmi doresc o cină romantică şi un cadou aparte. Nu i-am spus soţului ce vreau, însă cred că s-a gândit să îmi facă o surpriză de Ziua Îndrăgostiţilor. Anul acesta îl las să văd cum se descurcă. Este rândul lui să îmi pregătească ceva aparte. De obicei eu sunt cea care fac astfel de lucruri“, a povestit Ioana Săceanu. 

TURNU-SEVERIN. „De Valentines Day, oamenii îşi doresc mici dovezi de iubire”

Un  parfum, o cină romantică, un buchet de trandafiri ori, pur şi simplu, o inimoară ar putea fi alegerea perfectă pentru un cadou de Valentine's Day. Alegerea cadoului perfect poate fi o misiune dificilă, însă comercianţii din Turnu Severin spun că vor da o mână de ajutor acelora care le vor trece pragul magazinelor.

valentines day

Se apropie Ziua Îndrăgostiţilor, iar magazinele îşi aşteaptă clienţii cu tot felul de obiecte, care pot fi cadoul perfect pentru o zi atât de specială. Comecianţii spun că merg foarte bine la vânzare Pernuţele sub formă de inimioară, cănile cu inimoare desenate pe ele, tricourile personalizate, dar şi bijuteriile (un lănţişor cu o inimioară, o brăţară sau un inel).

BAIA MARE. Trandafiri, cutii de ciocolată şi inele de logodnă

Marea majoritate a femeilor din Maramureş iubesc Valentine's Day. Iubesc să primească trandafiri, cutii de bomboane cu ciocolată sau, în cazul celor sigure pe sine şi mai optimiste, inele de logodnă. Sunt însă şi femei pentru care această sărbătoare a Iubirii de import nu înseamnă nimic.

"Pe 14 februarie femeia îşi doreşte să îşi petreacă ziua cu iubitul ei, o cină romantică, un inel de logodnă dacă se poate, ar fi ideal. 

Valentine's Day semnifică ziua în care femeile se regăsesc pe ele în persoana iubită, în care orice gest mic poate fi fabulos pentru ele. Este o zi în care bărbaţii îşi aduc aminte că ai iubite", a declarat Mădălina N.

CONSTANŢA. Ce-şi doresc femeile de Ziua Îndrăgostiţilor

Ce i-ai luat iubitei tale? Flori, Ciocolată, poşeta pe care şi-o dorea sau o inviţi la o cină romantică? De aici şi până la ce îşi doreşte ea de fapt este cale lungă. Reporterii "Adevărul" au discutat cu femei mai mult sau mai puţin celebre din judeţul Constanţa pentru a găsi un răspuns la această întrebare.

valentine

Ne-a interesat şi cum vor petrece ele Valentine's Day şi dacă această zi le aduce aminte de ceva special. 

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării şi o voce în turismul românesc a fost prima care ne-a răspuns la întrebările legate de ce şi-ar putea dori o femeie care pare să fi avut parte de tot ce-şi doreşte. 

VASLUI. Cina romantică, florile şi inimioarele din pluş, la mare căutare

Iubirea pluteşte în aer în aceste zile, se apropie Valentine’s Day. Florile, jucării din pluş, parfumurile sau bijuteriile sunt cadourile oferite de cei mai mulţi îndrăgostiţi. Gesturi inutile, spun spsihologii, femeile dorindu-şi cu adevărat cu totul alte cadouri de la persoana iubită.

Pentru mulţi bărbaţi, Sfântul Valentin, Dragobetele ori zilele de 1 şi 8 Martie au ajuns să fie un adevărat coşmar. Ce cadou să ia femeii iubite? Cu ce să o surprindă? Oare îi place buchetul de flori sau bijuteria aleasă. Poate ar fi mai bine să o invite la o cină romantică. Ei bine, niciunul din toate cadourile clasice pentru astfel de evenimente nu e cel aşteptat. Nu dacă nu este făcut din inimă.

TÂRGU-MUREŞ. Dulciuri, flori şi atenţia partenerului

Femeile spun că nu au mari pretenţii de la parteneri, de Ziua Îndrăgostiţilor. Vor lucruri simple: bomboane, flori... Psihologii spun că mesajul transmis de ele, este altul: vor atenţie, vor să se simtă din nou iubite, ca în primul moment al relaţiei.

Corina este o tânără doctorandă care crede că femeile vor să ştie că există undeva jumătatea lor. „Din discuţiile mele cu alte femei am realizat că cele mai multe îşi doresc să ştie că există cineva acolo, undeva. Nu doar femeile, de fapt, toată lumea doreşte asta. Este reconfortant, într-adevăr să ştii că cineva se gândeşte la tine. Ziua Îndrăgostiţilor oferă, într-un fel, posibilitatea ca toate aceste sentimente, trăiri să fie expuse fără reţineri. Deci, poate asta îşi doresc femeile de Valentine's Day, să fie asigurate, prin diferite "tertipuri" specifice sărbătorii, că acel cineva există şi nu este doar un prinţ dintr-un basm al copilăriei”, spune ea.

PITEŞTI. Actriţa Luminiţa Borta: “Cred că cel mai frumos dar ar fi să ai posibilitatea de a te vedea, peste ani, mereu împreună!”

Iubire, înţelegere, excursii, flori şi ciocolată, plus un context special pentru toate la un loc sau fiecare în parte! Cam acestea ar fi cadourile de care ar vrea să se bucure, de Valentine*s Day, doamnele şi domnişoarele din Piteşti. Ordinea e aleatorie.

Când vine vorba de Ziua Îndrăgostiţilor, noi, femeile, parcă am vrea, în primul rând, iubire! De preferat, un pic condimentată cu lucruri concrete, mai dulci sau mai cochete, mai incitante sau, pur şi simplu, relaxante.

SIBIU. Specialiştii: femeile îşi doresc ca partenerii lor să facă eforturi pentru relaţie

“Ziua Sfântului Valentin presupune o sărbătorire a iubirii, a relaţiei de iubire, o manifestare a bucuriei dată de existenţa acestei relaţii. De aceea femeile îşi doresc, în această zi mai mult decât în oricare alta,  să primească dovezi că sunt iubite, dorite, apreciate, respectate, importante, că partenerii fac eforturi pentru relaţia lor, din iubire. Orice manifestare în acest sens este importantă, aducând cu sine încredere şi siguranţă în partener şi în relaţia de iubire. 

FOCŞANI. „Să radieze sub priviri admirative ale iubitului“

Femeile spun că sărbătoare îndrăgostiţilor înseamnă mai mult decât înţeleg bărbaţii şi că de fapt iubirea nu are vârstă.

Mulţi bărbaţi se străduiesc de Valentine’s Day, o sărbătoare de import care a prins foarte tare la români, să fie mai altfel decât în restul anului, răsfăţându-şi iubitele cu cadouri, cu flori, cu cine romantice, petreceri etc.

Dar oare ştiu ei însă ce-şi doresc cu adevărat femeile în această zi cu semnificaţie aparte? Răspunsul la această întrebare ne-a fost oferit atât de  psihologi, cât şi de femei cu opinii bine conturate.

La acest material au participat Elisabeth Bouleanu, Bogdan Iancu, Mugurel Manea, Andreea Mitrache, Corina Macavei, Dragoş Hojda, Adrian Boioglu, Mariana Iancu, Sabina Ghiorge, Simona Voicu, Cristina Stancu, Ramona Găină, Ana Gajdo, Florina Pop, Borcea Ştefan, Dana Mihai. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite