Ce-şi doresc femeile de Ziua Îndrăgostiţilor? Actriţa Luminiţa Borta: “Cred că cel mai frumos dar ar fi să ai posibilitatea de a te vedea, peste ani, mereu împreună!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Luminiţa Borta, mereu îndrăgostită de soţul său, Gabriel Cazan
Actriţa Luminiţa Borta, mereu îndrăgostită de soţul său, Gabriel Cazan

Când vine vorba de Ziua Îndrăgostiţilor, noi, femeile, parcă am vrea, în primul rând, iubire. Ca-n filme, de ce nu, chiar dacă sună desuet şi a clişeu, să fim şi noi, măcar atunci, un pic de… dive! Desigur, n-ar strica nici un calup de lucruşoare mai concrete, picante, dulci, pufoase sau periculoase, mai incitante sau mai relaxante, pe gustul nostru şi posibilităţile partenerului din dotare.


Iubire, înţelegere, excursii, flori şi ciocolată, de la un Făt-Frumos, de preferat matur, dacă se poate, plus un context special pentru toate la un loc sau fiecare în parte. Sunt câteva din darurile de care ar vrea să se bucure, de Valentine’s Day, doamnele şi domnişoarele din Piteşti. Ordinea e aleatorie.

O sinteză a aşteptărilor legate de Valentine’s Day vine de la la cunoscutul psiholog Ionuţ Ghiugan.

“Dacă ar fi să evaluăm lucrurile la suprafaţă, am putea identifica facil o listă întreagă de obiecte, accesorii sau gesturi absolut potrivite acestei ocazii. Însă trebuie să cunoaştem că această zi are o semnificaţie mai profundă pentru că celebrează iubirea şi relaţia de cuplu şi din această perspectivă, femeile doresc în primul rând să primească „dovezi” care să ateste acest fapt. Ce-şi doresc femeile de Ziua Îndrăgostiţilor? Ce îşi doresc în fiecare zi: vor să fie iubite şi să petreacă timp alături de un partner sensibil la nevoile afective şi dorinţele acesteia. Deşi lucrurile par simple, de multe ori avem tendinţa să uităm sau să nu acordăm atenţie unor gesturi şi comportamente care joacă un rol important în armonizarea relaţiei de cuplu şi menţinerea unui echilibru. Toate gesturile prin care oferim atenţie, transmitem mesajul că partenera deţine un loc special şi unic în viaţă noastră, sunt foarte indicate în acestă zi.”, explică, pentru Adevărul,  psihologul Ionuţ Ghiugan. 

Am întrebat câteva doamne şi domnişoare, femei celebre sau doar obişnuite, ce aşteapă de la partenerii lor, de Ziua Îndrăgostiţilor.

“Am fost tânără şi îndragostită fără această sărbătoare. Nu pot să încep acum cu cadouri şi chestii... Vreau să ne înţelegem bine, ca şi până acum, să ne iubim, ca şi până acum, şi să avem aceleaşi gânduri... O să mergem la film... O să ne bucuram de o plimbare împreună, de soare şi de bucuria celor tineri. Cred că cel mai frumos dar ar fi să ai posibilitatea de a te vedea peste ani mereu impreuna!”, spune cunoscuta actriţă a Teatrului Alexandru Davila din Piteşti, Luminiţa Borta. 

"Nu m-am gândit, sincer! Nu aştept ceva exorbitant, deşi nu m-ar deranja, dar simt chiar că pot primi cu aceeaşi bucurie orice ar veni din partea lui, începând cu clasicele flori şi continuând cu dulciurelele din ciocolată", spune Denisa Vişinschi, fotomodel. 

“Mi-am dorit un bilet la concertul Direcţia 5 de sâmbătă. Mi-am exprimat dorinţa şi l-am primit. Voi merge cu iubitul meu, cel care s-a şi ocupat de problemă!”, spune Andreea Sadu, 33 de ani, economist. 

“Mi-aş dori multe, doar că anul acesta lucrurile sunt mai delicate. Sper ca Valentine’s Day să vină măcar cu iubire şi, ca să-mi fac singură un cadou, voi merge cu prietenele, la Mall, pentru concertul lui Bogdan Vlădău”, spune Anca Dascălu, 21 de ani, studentă. 

Ce nu-şi doresc femeile de Ziua Îndrăgostiţilor? 

Răspunsul îl aflăm tot de la specialist, deşi îl ştim în sinea noastră. “Să nu simtă lipsa unui partener atent şi dedicat relaţiei de cuplu, să nu trăiască în această zi sentimentul că viaţa de cuplu nu mai are nimic de oferit alături de un partener insensibil la unicitatea ce există în fiecare femeie”, mai spune Ionuţ Ghiugan.

Ce se vinde cel mai bine în aceste zile

Când vine vorba de ceea ce se caută efectiv pentru această  zi, lucrurile par mai simple la magazin, decât la psiholog.

“Cred că a trecut vremea maimuţoilor de pluş şi a perniţelor în formă de inimioare. Femeile de azi vor lucruri concrete, utile şi ceva mai costisitoare, bijuterii, cosmerice fine sau lenjerie intimă provocatoare, excursii şi hăinuţe!”, Iulia Dobre, vânzător într-un magazin de produse cosmetice! 

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite