VIDEO Deputatul PSD care a propus eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru sportivi şi artişti: Voiam să văd reacţia PNL şi USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Adrian Solomon a dat o explicaţie bizară marţi seara pentru propunerea sa din Comisia de muncă pentru eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru sportivi şi artişti: „Voiam să văd care e reacţia USR şi PNL”, s-a apărat acesta. Cu toate astea, preşedintele interiamar al PSD Marcel Ciolacu a afirmat că nu sprijină iniţiativa.

Deputatul PSD Adrian Solomon, preşedinte al Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, a propus, marţi, eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru artişti şi sportivi.

Întrebat care este motivul pentru care a propus amendamndamentul, Solomon a răspuns neaşteptat: „Ca să văd reacţia USR şi a PNL”.

Mai departe, jurnaliştii l-au întrebat pe deputat dacă pentru acest lucru merită să se joacă cu soarta oamenilor, pentru ca acesta să afirme că de fapt PNL şi USR fac asta.

„Ei de ce se joacă cu soarta oamenilor? Sunt în toate categoriile de beneficiari oameni care au astfel de tratament din partea PNL şi USR din 4 în 4 ani. Trebuie să vedem până la urmă tăiem pisica în două sau doar o tundem puţin. Eu am avut drept de iniţiativă, am depus un amendament, a trecut, vedem la plen”, a declarat Solomon.


„Eu nu-mi doresc eliminarea lor (a rentelor viagere – n.r.). (Am depus amendamentul – n.r.) pentru că am dreptul de iniţiativă legislativă, ca să vă arăt tuturor care sunt toate aceste indemnizaţii speciale. El mâine poate să pice la plen, poate să fie retrimis la comisie, se poate orice”, a adăugat social-democratul.

El a susţinut că decizia în forurile PSD era de eliminare a tuturor indemnizaţiilor speciale. „Poate nu ştiau toţi din cei din forurile de conducere ale partidului care sunt legile”, a adăugat deputatul.

Solomon a precizat că va susţine amendamentul şi în plen,  dar nu votează raportul în ansamblu.

„Am propus pentru că aşa trebuie să păţească toţi, înţeleg. (…) Argumentul este că trebuie să fie egalitate pentru toţi. (…) Dacă tot e să trăim şi să restartăm societatea, s-o restartăm cu totul”, a mai declarat acesta.


VIDEO Facebook / Epoch Times Romania

Cu toate astea, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că partidul se opune categoric şi va vota împotrivă. În plus, Ciolacu susţine că Solomon nu a avut mandat din partea partidului pentru propunerea respectivă.

„PSD se opune categoric eliminării indemnizaţiilor de merit pentru artişti şi sportivi, precum şi a drepturilor altor categorii profesionale şi va vota împotriva acestui amendament la şedinţa de plen de mâine”, a transmis, marţi, Marcel Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite