Victor Ponta: „Antonescu se aprinde mai repede; eu reproşez la vestiare, nu în public“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta este de părere că atitudinea ironică a lui Crin Antonescu în ce îl priveşte nu prevesteşte o eventuală destrămare a Uniunii Social Liberale, iar proiectul comun al celor doi rămâne valabil.

„Eu nu reproşez nimănui în public, reproşez la vestiare“, a spus Ponta la B1 TV şi a explicat că „Antonescu se aprinde mai repede, a folosit termeni ironici, nu jignitori, dar am discutat în privat şi am explicat încă o dată“.

Liderul PSD a insistat totodată asupra faptului că Antonescu nu a făcut niciun moment referire la destrămarea USL.

Declaraţiile premierului au făcut astfel referire la criticile formulate de preşedintele PNL, care i-a reproşat decizia de a propune pe Laura Kovesi la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Luni, 8 aprilie, Crin Antonescu a declarat la Antena 3 că încrederea sa în Victor Ponta „e ceva mai puţină“.

„Dacă vom constata în continuare că nu am făcut ce am spus în faţa oamenilor, vine întrebarea: «Dacă nu puteam face altceva decât a făcut Băsescu, dacă trebuie să îi convingem pe toţi că suntem prieteni cu Băsescu, de ce nu i-am lăsat pe Boc şi Ungureanu să-şi facă treaba?». Originalul e întotdeauna de preferat copiei“, a susţinut Crin Antonescu.

În acelaşi timp, el a precizat că premierul l-a informat cu privire la decizia sa de o nominaliza pe Laura Kovesi la şefia DNA, deşi a subliniat că a fost informat, nu consultat. „S-a făcut mult caz de către propaganda băsistă şi de oameni mai serioşi în legătură cu afirmaţia mea că mă despart pe Victor Ponta pe această decizie, dar nu rup USL. Nu e nicio contradicţie. E limpede că am fost informat.“,a  arătat Antonescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite