Ungureanu: „Nu i-am invitat pe Tăriceanu şi Chiliman în Forţa Civică, ci la dialog”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MRU: „Nu i-am invitat pe Tăriceanu şi Chiliman în Forţa Civică” FOTO Adevărul
MRU: „Nu i-am invitat pe Tăriceanu şi Chiliman în Forţa Civică” FOTO Adevărul

Mihai Răzvan Ungureanu este de părere că judecata lui Sebastian Lăzăroiu potrivit căreia „a lovit" în Traian Băsescu prin afirmaţiile sale legate de viitorul preşedinte al ţării este una ,„stranie", pe care nu poate să o comenteze deoarece nu o consideră logică.

„Stranie judecată ( judecata lui Lăzăroiu care a afirmat că MRU loveşte în Traian Băsescu n.r.). Nu pot să comentez o judecată pe care eu unul nu o consider nicidecum logică. Poate să comenteze, sunt convins, domnul consilier prezidenţial Lăzăroiu. Eu mi-am propus însă să nu mă mi gândesc la lucrurile acestea",  a fost reacţia lui la afirmaţia moderatorului emisiunii care a spus că Sebastian Lăzăroiu a considerat că fostul premier loveşte în Traian Băsescu prin declaraţiile pe care le-a făcut, referitoare la viitorul preşedinte al ţării.

„Vă zic numai atât: noi am trecut prin câteva situaţii, şi nu mă refer la actualul titular de post la Administraţia Prezidenţială la Cotroceni, e vorba de domnul Băsescu, mă refer la ce s-a întâmplat până aici, despre asta vorbesc. Am avut un preşedinte interimar care a fost Crin Antonescu. Vi s-a părut că este calificat pentru poziţia de prezidenţiabil? (...)", a comentat Ungureanu fiind prezent într-o emisiune la B1 Tv.

El a mai spus că nu merge la standarde academice atunci când vorbeşte de prezidenţiabil, ci se referă la oameni care măcar au „o decenţă în limbaj" şi sunt principiali în opţiunile lor.

„Nu mergem la standarde acandemice în momentul de faţă. Vorbim despre oameni care măcar au o decenţă în limbaj, o coerenţă în adresare şi care sunt principiali în opţiunile lor politice interne şi externe. Vi s-a părut domnul Antonescu ca fiind coerent în vreun fel în opţiunile sale de politică externă?", a punctat fostul premier.

Fiind întrebat dacă el întruneşte aceste atribute pentru un prezidenţiabil, Ungureanu a spus că „nu crede că este vorba de el în toată chestiunea asta".  Preşedintele FC a susţinut că pentru proiectul prezidenţiabilului este nevoie de „o voce unită".

„Din punctul de vedere al calculelor politice pentru 2014 cred că devine târziu (găsirea prezidenţiabilului dreptei n.r.) şi vă spun de ce. Este nevoie de proiecte care să articuleze câteva puncte de vedere comune. Unul dintre ele ar fi răspunsul comun al forţelor politice de dreapta pentru cineva care se poate înhăma la o campanie electorală extinsă pentru poziţia primă în stat. Cred că şi proiectul prezidenţial are nevoie de o voce unică", a conchis Mihai Răzvan Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai declarat marţi seara la postul „B1 Tv” că este „convins" că nici Călin Popescu Tăriceanu şi nici Andrei Chiliman nu vor face pasul să intre în FC, susţinând astfel că afirmaţia sa din cursul dimineţii nu era o invitaţie ca cei doi liberali să intre în partidul său, ci o invitaţie la dialog.

Fiind întrebat dacă este ceva greşit în interpretarea potrivit căreia i-a invitat pe Tăriceanu şi Chiliman să intre în partidul său, Ungureanu a răspuns afirmativ:

„Bineînţeles că da, din mai multe motive. Eu sunt convins şi sunt pregătit să pun şi pariu cu dumneavoastră că nici domnul Călin Popescu Tărceanu şi nici domnul Andrei Chiliman nu ar face vreodată  pasul către FC, sau, cel puţin, nu prea curând, nu ar avea motive să facă aceasta", a fost răspunsul lui.

„Textul este clar, este vorba despre un limbaj comun. Limbajul comun este cu totul altceva. Peste ce nu se poate trece? Nu se poate trece peste faptul că nici domnul Călin Popescu Tăriceanu, nici domnul Chiliman nu au avut absolut nimic de a spune în momentul în care PNL aflat în legătură strânsă cu socialismul domnului Ponta s-au dedat la ceea ce ştim cu toţii că s-a întâmplat în vara anului trecut. Aş fi vrut să văd din partea ambilor o atitudine fermă împotriva declaraţiilor profund antieuropene, profund antioccidentale, în general, şi să o spunem pe de-a dreptul, xenofobe, în câteva rânduri, ale preşedintelui de partid Crin Antonescu. Nu au făcut-o", a explicat preşedintele FC.

Ungureanu a susţinut că nu se pune nici măcar problema intrării celor doi liberali „câtuşi de puţin" în FC. „Nu punem nici problema intrării lor în FC câtuşi de puţin. Deocamdată nu se pune problema să aducem oameni în FC, slavă Domnului există doritori de a deveni membri în FC, oameni care sunt responsabili", a afirmat fostul premier.

Întrebat ce s-a vrut prin postarea lui referitoare la Tăriceanu şi Chiliman, preşedintele FC a spus că „nevoia de a avea un dialog".

„Nevoia de a avea un dialog. Dialogul politic este necesar în opinia mea. Gândiţi-vă că ne referim la un primar, pe de-o parte, şi la un senator, care este Călin Popescu Tăriceanu, care, îmi imaginez eu, are influenţă şi în rândul altor reprezentanţi ai PNL-ului în Parlament. Vor veni subiecte foarte importante pe ordinea de zi a Parlamentului, mâine, poimâine, avem bugetul şi cu aceasta se deschide seria dezbaterilor parlamentare. Nu este normal să vezi în ce poziţie se vor găsi aceşti domni care, în momentul de faţă, îşi asumă un tip de disidenţă poate mai domestic, nu neapărat foarte vocal faţă de preşedintele partidului?", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite