Unde şi cum vor petrece politicienii Crăciunul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii s-au lăsat cuprinşi de febra Sărbătorilor de iarnă şi nu s-au ferit să împărtăşească bucuria lor cu simpatizanţii de pe internet.

La sfârşit de an, politicienii lasă scandalurile deoparte şi se aşază lângă brad, alături de familie şi de apropiaţi, în aşteptarea colindătorilor şi a lui Moş Crăciun. Fotografiile postate pe reţelele de socializare îi dezvăluie pe aleşi în ipostaze inedite, diferite de cele cu care ne-am obişnuit în Parlament sau în Guvern.

Elena Udrea, gospodină

Deputatul PDL Elena Udrea a furat startul. Astfel, fostul ministru n-a mai avut răbdare şi a împodobit bradul încă de vineri, chiar dacă tradiţia spune că pomul de Crăciun trebuie să fie gata în Ajun, pe 24 decembrie. Elena Udrea a avut şi un mesaj pentru prietenii de pe Facebook: „Astăzi am împodobit bradul împreună cu familia şi câţiva prieteni. Mi-aş dori ca în fiecare casă să se simtă atmosfera de sărbătoare. Voi aţi început pregătirile?”
A urmat ritualul tăierii porcului, de la care deputatul PDL nu lipseşte niciodată, după cum povesteşte.

„Nu este moment mai încărcat de simboluri şi amintiri decât sărbătorile de iarnă. Nu aş rata niciodată ritualul tăierii porcului, cu toate momentele lui, aşa cum l-am văzut ani de zile la bunicul meu. Ca în vremurile copilăriei, am mâncat şi acum întâi şorici din frunte, ca să fiu fruncea tot anul, apoi am încheiat cu pomana porcului“ –  este mesajul care însoţeşte fotografiile postate de Udrea pe pagina sa de Facebook.

MRU, vin fiert şi voie bună

Actualul ministru al Turismului, deputatul PC Maria Grapini, s-a fotografiat, zilele trecute, la Mioveni, într-o gospodărie unde s-a tăiat porcul şi s-a bucurat de delicatesele de sezon.

La final de an, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a preferat să se relaxeze împreună cu un grup de prieteni. „Alături de arădeni, am petrecut o seară plină de optimism şi voie bună. Am reîntâlnit prieteni vechi şi la o cană de vin fiert, depănând amintiri, am uitat cu toţii de frigul de afară”, a scris Ungureanu, tot pe Facebook.


Fostul premier, la Târgul de Crăciun, din Arad FOTO Facebook

După lungile dezbateri din Comisia Specială Roşia Montană, senatorul PSD Darius Vâlcov va ajunge de Sărbători la Slatina. „Voi fi acasă, cu familia. Îl aşteptăm pe Moş Crăciun. Întotdeauna îmi petrec Crăciunul cu familia“, ne-a spus Vâlcov.

Antonescu: „Serbez cu familia, în tihnă“

Liderul PNL, Crin Antonescu, nu s-a lăudat cu fotografii festive, dar şi-a declarat preferinţa pentru sărbătorirea tradiţională a Crăciunului, în familie, el fiind, de asemenea, partizanul revelioanelor mai intime, desfăşurate într-un cadru mai restrâns. „Serbez în ţară, cu familia, în tihnă, nimic special. Şi de Crăciun, şi de Revelion rămân acasă“, a dezvăluit co-preşedintele USL.

Şi Peter Eckstein-Kovacs, fost consilier prezidenţial şi fost senator UDMR, va rămâne acasă. „Eu sunt conservator. Crăciunul este o sărbătoare de familie. Voi petrece, aşadar, în familie. Se va reuni familia lărgită“, a spus Peter Eckstein-Kovacs pentru „Adevărul“.

Băsescu, la Predeal

image

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au ajuns, marţi, în staţiunea Predeal, unde îşi vor petrece sărbătorile de Crăciun. Familia prezidenţială va locui în vila de protocol din această staţiune. Este deja un obicei al preşedintelui ca sărbătoarea Naşterii Domnului să-l prindă alături de familie, la vila de protocol de la Predeal. Va fi primul an în care preşedintele va fi alături şi de nepoţica sa, Sofia Anais.

În 2012, preşedintele Traian Băsescu a petrecut Crăciunul tot la Predeal, unde a fost văzut plimbându-se cu snow-mobil-ul. Ulterior, preşedintele şi familia sa au sărbătorit Anul Nou în staţiunea Covasna.


Preşedintele Traian Băsescu, anul trecut, la Predeal FOTO Adevărul

Ponta, petrecere la secret

image

Rivalul său politic, Victor Ponta, co-lider USL, nu a dezvăluit unde îşi va încărca bateriile pentru anul viitor, 2014 fiind un an cu mare încărcătură politică: alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale. Premierul nu este adeptul petrecerilor, preferând, în ultimii ani, să stea alături de soţia sa şi de cei doi copii. Înainte de sărbători, europarlamentarul PSD Daciana Sârbu a participat la mai multe acţiuni caritabile organizate de partidul său. ;
 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite