UDMR nu va semna o moţiune după angajarea răspunderii Guvernului pe despăgubiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor este de acord cu Victor Ponta în chestiunea retrocedărilor
Kelemen Hunor este de acord cu Victor Ponta în chestiunea retrocedărilor

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat astăzi, după întrevederea cu premierul Victor Ponta, că Uniunea a decis, prin vot, să nu semneze o moţiune de cenzură dacă aceasta va fi făcută ca urmare a angajării răspunderii Guvernului asupra legii privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate.

Kelemen Hunor a arătat că prin această lege nu sunt anulate drepturi ale foştilor proprietari şi că, până în acest moment, nu a văzut niciun text al unei eventuale moţiuni de cenzură.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că PDL a avut discuţii cu reprezentanţi ai UDMR şi ai PPDD pentru depunerea unei moţiuni de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul restituirii proprietăţilor, aceste discuţii urmând să continue.

„Până la a depune o moţiune de cenzură (la proiectul retrocedării proprietăţilor - n.r.) desigur au fost discuţii între liderul nostru de grup Mircea Toader şi liderul grupului UDMR şi colegii din PPDD, pentru că o moţiune de cenzură nu poate fi depusă decât dacă o semnează toate partidele din opoziţie. Încă UDMR nu are un punct de vedere conturat, am discutat şi cu domnul preşedinte Kelemen Hunor aseară, să vedem în cursul acestei săptămâni“, a precizat, luni, Vasile Blaga.

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a anunţat că PDL va încerca să depună o moţiune de cenzură în legătură cu Legea despăgubirilor dacă toate partidele de opoziţie vor agrea acest lucru, menţionând că este vorba despre "o decizie în lucru".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite