Tineretul Liberal ironizează decreţeii: Vrei să emigrezi? Cine mai rămâne să facă mişto de Dăncilă? Generaţia decreţeilor nu e funny!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mara Mareş, preşedinta organizaţiei de tineret a PNL FOTO Eduard Enea
Mara Mareş, preşedinta organizaţiei de tineret a PNL FOTO Eduard Enea

Tineretul Naţional Liberal a ironizat generaţia decreţeilor, printr-un „Ghid de nesupunere civică”, prin care le cere tinerilor să nu emigreze pentru că „generaţia decreţeilor nu e funny” şi nu mai are cine „să facă mişto de Dăncilă”.

UPDATE TNL a transmis, vineri, un mesaj prin care să îndrepte declaraţiile lansate joi în campania „Ghid de nesupunere civică”, potrivit cărora „decreţeii nu vor reuşi să facă mişto de Dăncilă pentru că nu sunt funny”.  (Mesajul complet)

Pe pagina organizaţiei de tineret a PNL, dar şi pe cea a deputatei Mara Mareş, preşedinta organizaţiei, au fost postate miercuri mai multe imagini sub titulatura campaniei de imagine „Ghid de nesupunere civică”. Aceasta are ca principal scop de a-i „răzvrăti” pe tineri, însă mesajele riscă să creeze o falie între generaţii.

Printre acestea se regăsesc îndemnuri precum: „Învaţă, pentru a nu fi nevoit să citeşti «Bună ziua, dragi colegi» de pe foaie în caz că ajungi prim ministru”.

Totodată, TNL le transmite generaţiilor mai tinere să se implice: „Trebuie să construim singuri drumuri spre mai bine prin implicare. Dacă nu, vom face în continuare o eternitate pînă la munte sau la mare!”.

Tineretul liberal mai îndeamnă generaţiile Y şi Z şi să intre în politică, precizând că „decreţeii nu vor reuşi” să facă mai mult: „Generaţia Y şi Z…se aude? A spus-o şi Iohannis: haideţi în politică să facem mai mult şi mai bine. Decreţeii nu vor reuşi!”

Imagine indisponibilă

Însă cel mai dur mesaj la adresa generaţiei de decreţei este următorul: „Vrei să emigrezi? Cine mai rămâne să facă mişto de Dăncilă? Generaţia decreţeilor nu e funny!”

Imagine indisponibilă

Între timp, cel din urmă mesaj a dispărut de pe paginile TNL şi al Marei Mareş.

Contactată de Inpolitics, preşedinta organizaţiei de tineret a PNL, Mara Mareş, cea care a supervizat realizarea campaniei, a declarat: „O să vă spun următorul lucru, ştiu la ce vă referiţi, postarea de pe pagina Tineretului Naţional Liberal.... nu a fost menită să jignească pe nimeni, cu atât mai puţin generaţia decreţeilor, ci a fost mai mult o asumare că generaţia tânără a gafat-o la ultimele alegeri, neprezentându-se la vot şi noi am dorit să ne asumăm acest lucru şi să contribuim la o mai bună prezenţă la vot la următoarele alegeri. Asta e comentariul meu, vă mulţumesc foarte mult”.

Reamintim că generaţia „decreţeilor” este cea născută în perioada de după celebrul decret 770/1966, prin care Nicolae Ceauşescu a dorit să stimuleze demografia şi a interzis avorturile. În prezent, reprezentanţii acelei generaţii au între 46 şi 52 ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite