Teodorovici îl atacă pe generalul Ciucă: Îmi este ruşine de ruşinea lui. A abandonat Armata Română chiar de ziua ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a criticat astăzi nominalizarea PNL pentru funcţia de ministru al Apărării în numele generalului Nicolae Ciucă. Social-democratul afirmă despre acesta din urmă că „a abandonat Armata Română chiar de ziua ei, pentru o funcţie politică”, şi îi pune la îndoială meritele, deşi acesta a participat la mai multe bătălii în zone de conflict precum Afganistan sau Irak.

„Acum pot să spun ferm, clar, răspicat, bărbăteşte, că ruşine mai mare pentru Armata României decât palma dată ieri de Generalul Ciucă nu poate fi imaginată. Şeful Marelui Stat Major, comandantul militar al armatei, a abandonat Armata Română chiar de ziua ei, pentru o funcţie politică în eventualul Cabinet Orban. Mă întreb, oare care sunt meritele acestui General? Şi dacă ne-am fi găsit într-o situaţie de conflict armat, ar fi procedat la fel? Ar fi părăsit câmpul de luptă pentru o funcţie călduţă, acasă, într-un birou?”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

Acesta a adăugat apoi că îşi cere scuze ostaşilor români pentru „lăcomia politicienilor” şi subliniază că Armata Română „merită generali adevăraţi”.

„Îmi este ruşine de ruşinea domnului General şi cum văd că nimeni nu cere scuze ostaşilor români, le cer eu scuze pentru lăcomia politicienilor români, acoperiţi sau nu. Armata Română merită generali adevăraţi, dar nu şi pe cei ce se dovedesc doar nişte purtători de uniforme şi grade. Şi mai merită onoarea câştigată prin jertfa eroilor care au purtat cu mândrie însemnele Armatei Române, indiferent de gradul avut. Armata Română merită respectul nostru şi merită mult mai mult decât să fie instrumentul ambiţiilor personale ale unora sau altora”, a conchis numărul doi din PSD.

Nicolae Ciucă a participat, vineri, la ceremoniile din Parcul Carol de Ziua Armatei României. La finalul ceremoniei, Ciucă le-a declarat jurnaliştilor că, pentru a deveni ministru al Apărării, va trece în rezervă.
 
De altfel, ar fi fost neobişnuit ca România, ţară membră NATO, să aibă în postul de ministru al Apărării un militar activ, uzanţele Alianţei Nord-Atlantice fiind ca armata să se afle sub control civil.
 
Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General al Armatei, este un pro-atlantist convins, el participând la bătăliile din Irak alături de soldaţii americani. El a fost centrul unui scandal politic major între preşedintele Iohannis şi PSD când ministrul Apărării, Gabriel Leş, a încercat să-l schimbe din funcţie. Preşedintele i-a prelungit cu un an mandatul, prin decret care a fost contestat de Leş în justiţie, iar instanţă i-a dat dreptate ministrului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite