Vicepreşedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes: Premierul Ponta mi-a făcut ziua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta şi vicepreşedintele CE, Neelie Kroes FOTO Gov.ro
Premierul Victor Ponta şi vicepreşedintele CE, Neelie Kroes FOTO Gov.ro

Premierul Victor Ponta a avut astăzi o întrevedere, la Palatul Victoria, cu vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes.

Ulterior, liderul Executivului şi Neelie Kroes au susţinut o declaraţie comună de presă, pe tema reformei Agendei Digitale.

Premierul a admis că România are de recuperat "un mare handicap" în ce priveşte accesul la reţelele de broadband şi în dezvoltarea digitală, dar s-a arătat încrezător în sprijinul acordat României de către Comisia Europeană. 

România va sprijini în continuare toate proiectele pentru implementarea Agendei Digitale şi dorim ca reforma iniţiată de doamna comisar să se dovedească de succes pentru întreaga Europă. Vreau să mulţumesc pentru cooperarea cu ministerul de resort din România. România are încă un mare handicap de recuperat în ce priveşte accesul la reţelele de broadband şi în dezvoltarea digitală”, a recunoscut liderul Executivului.

Cu toate acestea, Ponta a dezvăluit că s-a ajuns la deblocarea a două proiecte importante, unul dintre acestea fiind cel referitor la accesul la Internet în şcoli, “proiect care ar fi trebuit făcut acum mulţi ani”.

Sprijinul din partea Comisiei Europene este esenţial pentru ca România să poată recupera acest handicap şi vreau să mulţumesc pentru sprijinul acordat în deblocarea a două proiecte importante şi, de asemenea, am informat despre faptul că suntem în sfârşit într-o fază avansată în proiectul cu privire la accesul la Internet în şcoli. Sunt proiecte vechi, care ar fi trebuit făcute acum mulţi ani”, a mai spus premierul.

La rândul său, vicepreşedintele Comisiei Europene a declarat că premierul Ponta “i-a făcut ziua” şi s-a arătat încântată de performanţele tinerilor români în domeniul digital.

Premierul dumneavoastră mi-a făcut ziua. Sunt impresionată de ce aţi creat pentru Organizaţia pentru Tineret, asta discutam şi alături de ceilalţi miniştri. Noi trebuie să acordăm oportunităţi tineretului, cum avem exemplul acelui tânăr care a lucrat pe mobilitate urbană, acestor tineri trebuie să le acordăm şansa creării locurilor de muncă”, a explicat Neelie Kroes, vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil de Agenda Digitală.

Neelie Kroes a început o vizită oficială în România, iar pe agenda sa figurează, alături de întâlnirea cu premierul Ponta, întrevederi cu ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile şi ai companiilor de telecom şi IT&C.

Vizita vicepreşedintelui Comisiei Europene intervine în contextul în care, săptămâna trecută, au avut loc lucrările Consiliului European pentru Agenda Digitală, Inovare şi Servicii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite