SRI, despre desemnarea lui Tudose: Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, în numirea premierului sau alte acţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Român de Informaţii a dat, luni seară, un comunicat în care a precizat că instituţia nu are nicio legătură cu desemnarea premierului României şi că rămâne „echidistant, neimplicat politic şi concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale“.

SRI a dat un comunicat de presă luni seară referitoare la desemnarea lui Mihai Tudose ca premier şi speculaţia că ar fi avut legături cu serviciul de informaţii.

„În legătură cu speculaţiile apărute in spaţiul public referitoare la o presupusă implicare a Serviciului Român de Informaţii în desemnarea premierului României, SRI face următoarele precizări:

«Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, în numirea premierului României sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmaţii din spaţiul public denigratoare şi menite să afecteze imaginea instituţiilor fundamentale dintr-un regim democratic.

SRI îşi reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic şi concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii»“, se arată în comunicatul SRI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite