Monarhia Constituţională vs. Republica - Cum apără CNA moştenirea stalinisto-comunistă scancţionând SRTV

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vreme ce televiziunile private din România, nederanjate de cerberii CNA, ne spurcă mintea cu emisiuni tabloide care promovează pornografia, curvărăsia, scandalul, manelizarea, minciuna sfruntată, manipularea politică şi tot felul de alte porcării scoase din bezna mahalalelor şi din haznaua vieţii politice româneşti, CNA se luptă cu emisiunea „Ora Regelui”

Monarhia Constituţională, Casa Regală a României şi Majestatea Sa Regele Mihai I al României încă reprezintă un pericol pentru politrucii care conduc şi jefuiesc statul şi naţiunea noastră de peste o jumătate de secol. În acest siaj, al fricii de normalitate şi trecerii sub tăcere a adevărului istoric, se înscrie şi decizia CNA de a sancţiona cu amendă de 70.000 lei Societatea Română de Televiziune, în şedinţa publică din 04 martie 2014, în baza reclamaţiilor înregistrate cu privire la emisiunile „Preţuieşte viaţa”, ediţiile din 20 şi 27 octombrie 2013 şi „Ora regelui”, ediţia din 16 noiembrie 2013, difuzate de postul TVR 1. 

Să cităm din decizia de sancţionare textul referitor la emisiunea „Ora Regelui”, realizată de jurnalista Marilena Rotaru:

„Consiliul a analizat raportul de monitorizare cu privire la emisiunea „Ora Regelui”, ediţia din 16 noiembrie 2013 şi a constatat că aceasta a fost difuzată cu încălcarea prevederilor privind asigurarea informării corecte a publicului. Astfel, în debutul emisiunii prezentate de Marilena Rotaru, publicul a putut viziona evenimentele legate de ziua onomastică a Majestăţii Sale Regele Mihai, recitalul aniversar al maestrului Dan Grigore, pianist al Casei Regale, porţi deschise la Palatul Elisabeta, performanţe industriale în timpul monarhiei, societatea Astra Română, partea a II-a, marşul regal „Monarhia pentru viitor”. 

Cu menţiunea Palatul Elisabeta, 5 noiembrie 2013 a fost difuzat un scurt material de la sărbătorirea zilei de naştere şi a numelui M.S. Regelui Mihai la care au participat reprezentanţi ai societăţii civile şi câţiva dintre membrii Consiliului Regal (n.n. aşa cum a precizat A.S.R. Principele Radu în discursul de deschidere al evenimentului). A fost prezentat momentul în care a fost dezvelit bustul M.S. Regelui Mihai, realizat de sculptorul român Silvia Radu. Apoi, cu menţiunea Palatul Elisabeta, 7 noiembrie 2013 a fost difuzat un scurt material cu masa festivă organizată în cinstea M.S. Regelui Mihai la care au participat înalţi reprezentanţi ai statului român, dar şi ai Republicii Moldova. 

În continuare a fost difuzat recitalul susţinut de maestrul Dan Grigore. Au fost difuzate imagini cu oamenii adunaţi în curtea Palatului Elisabeta care au venit să-l felicite pe M.S. Regele Mihai cu ocazia zilei onomastice. Au fost prezentate şi câteva interviuri cu participanţi la eveniment, atât politicieni cât şi oameni obişnuiţi. De asemenea, a fost difuzată partea a II-a a documentarului „Societatea Astra Română - un exemplu strălucit de performanţă industrială pe timpul monarhiei şi de dezastru desăvârşit în republică”, iar apoi imagini de la Marşul regal „Monarhia pentru viitor”. S-au auzit lozincile strigate de manifestanţi şi au fost prezentate mesaje şi interviuri ale câtorva dintre participanţi. 

În acest context, prezentatoarea a făcut afirmaţii defăimătoare şi jignitoare la adresa formei de organizare statală actuală a ţării, în speţă republica, afirmând că republica a distrus familia şi valorile culturale naţionale, că este ilegitimă că niciun preşedinte nu a fost, nu este şi nu va fi legitim, că toate Constituţiile impuse după 30 decembrie 1947 sunt ilegitime şi că Republica română este o hoţie.

Să ne oprim pentru câteva observaţii. Supărarea autorilor se amplifică pe măsură ce sunt prezentate în textul deciziei diferite informaţii despre emisiunea „Ora Regelui”. Domnii (sau tovarăşii?) din CNA par a fi supăraţi că s-a difuzat documentarul „Societatea Astra Română - un exemplu strălucit de performanţă industrială pe timpul monarhiei şi de dezastru desăvârşit în republică”, imagini de la Marşul regal „Monarhia pentru viitor”, precum şi că „s-au auzit lozincile strigate de manifestanţi şi au fost prezentate mesaje şi interviuri ale câtorva dintre participanţi”.

Nu poate fi interpretată această înşiruire de momente pro-monarhiste şi vădit anti-republicane din emisiunea „Ora Regelui” altfel decât ca o expresie a iritării extreme a unora dintre membri CNA, instituţie care ne lasă senzaţia că este tot mai des ispitită să practice un comportament asemănător Consiliului Educaţie şi Cultură Socialistă care apăra idealurile revoluţionare ale PCR şi Republicii Socialiste România. De fapt, credem că autorii deciziei au încercat prin această prezentare detaliată nu atât să respecte vreun format tehnic, oficial al actului de sancţionare, ci mai ales să facă un fel de „punere în temă” a publicului, accentuând caracterul pro-monarhist şi anti-republican al emisiunii, probabil ca o încercare penibilă şi inutilă de justificare a atitudinii lor incorecte faţă de jurnalista Marilena Rotaru şi faţă de TVR.

De fapt, textul deciziei confirmă ipoteza noastră, cităm: „În urma dezbaterilor ce au avut loc după analizarea raportului de monitorizare, membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul nu a asigurat informarea corectă a publicului, întrucât prezentatoarea Marilena Rotaru a susţinut o pledoarie pentru monarhie sprijinită pe o ofensivă contra formei de organizare statală actuală a republicii, fapt de natură să creeze un dezechilibru în formarea liberă a opiniilor publicului.

Astfel, Consiliul consideră că exprimările prezentatoarei, precum: republica a distrus familia şi valorile culturale naţionale, republica este ilegitimă şi Republica română este o hoţie, reprezintă, fără echivoc, o defăimare la adresa formei de organizare a României. Sub acest aspect, Consiliul consideră că prezentatoarea nu a asigurat o separare clară a opiniilor de fapte, în condiţiile în care, atât organizarea referendumului din 1991 prin care s-a votat Constituţia României, cât şi cel din 2003, când s-a revizuit Constituţia, reprezintă fapte şi nu opinii. De asemenea, nici exprimările enunţate, precum: „niciun preşedinte nu a fost, nu este şi nu va fi legitim” sau „toate legile... sunt nelegitime” nu reprezintă opinii ale prezentatoarei, ci fapte care atestă că toţi preşedinţii României ce au ocupat funcţiile după anul 1990 au fost aleşi în mod democratic, de popor, iar legile au fost votate de Parlamentul României, ales, tot în mod democratic, de către popor.”

Care sunt afirmaţiile jurnalistei Marilena Rotaru care au iritat în aşa hal CNA încât să aplice sancţiuni Televiziunii naţionale? Să cităm aceste afirmaţii curajoase şi totalmente adevărate ale doamnei Rotaru:

„Televiziunile organizează dezbateri despre oportunitatea monarhiei. De ce nu invers? Despre oportunitatea republicii. Pentru că republica proiectată de steluţa roşie de pe Kremlin şi adusă cu violenţă pe tancurile sovietice a distrus ordinea şi prosperitatea pe care numai monarhia constituţională le-a instaurat vreme de aproape un secol. Republica a sădit buruiana comunismului la umbra căreia n-a mai crescut nimic. Republica a umplut închisorile cu elitele societăţii româneşti. Republica a distrus familia şi valorile culturale naţionale. De ce nu sunt operele lui Brâncuşi şi ale altor mari artişti de origine română în România? Din cauza republicii. A vrut poporul român republică? A votat-o? Niciodată. Republica din România este ilegitimă. De 66 de ani. Cum să condamni comunismul şi să nu condamni republica? Procesul comunismului în România trebuie să înceapă cu restaurarea monarhiei pentru că alungarea Regelui Mihai a avut urmări catastrofale în fiinţa acestui popor. Niciun preşedinte nu a fost, nu este şi nu va fi legitim. Toate legile, toate Constituţiile impuse după 30 decembrie 1947 sunt ilegitime. Nu poţi legifera un furt, o hoţie. Poate în România. Republica română este o hoţie. Clădită, vorba lui Alexandru Paleologu, „pe un turbion de minciuni”. Acceptând această ilegitimitate, politicienii de astăzi acceptă minciuna. Nu? Veţi vedea ce-o să vă spună sâmbăta viitoare şi Bogdan Şerban Iancu. Trăiască Regele!”

Ce anume i-a iritat pe unii „tovarăşi” din CNA? Probabil că un singur cuvânt: ILEGITIM!

Da, dragi tovarăşi şi „pretini”, republica este ilegitimă. Jurnalista Marilena Rotaru nu a vorbit despre faptul că este ilegală - deşi se poate spune şi că este ilegală, dacă ne raportăm la momentul abdicării forţate a Majestăţii Sale Regele Mihai, la parodia de şedinţă parlamentară în care a fost proclamată Republica Populară, precum şi la simulacrul de referendum din 1991! Doamna Rotaru a afirmat că republica este ilegitimă şi are de partea ei toate argumentele istorice, morale şi inclusiv juridice izvorâte din toată perioada istorică trecută de la momentul abdicării forţate a Regelui României şi până la aşa-zisul referendum organizat de comuniştii tovarăşului Iliescu pentru votarea unei constituţii republicane care - culmea tupeului stalinist şi a nesimţirii comuniste! - interzice orice dezbatere asupra formei de guvernământ a statului.

Da, dragi tovarăşi şi ”pretini”, parlamentele şi preşedinţii aleşi după Decembrie 1989 sunt ilegitimi tocmai datorită faptului că indivizii care au acaparat puterea, asasinându-l pe Ceauşescu, mentorul lor, prin calitatea lor de membri ai eşaloanelor 2 şi 3 ale PCR şi Securităţii au refuzat permanent orice consultare oficială, printr-un referendum corect, a poporului asupra formei de guvernământ, insistând să menţină forma republicană de organizare a statului, singura care le putea oferi şansa supravieţuirii şi perpetuării la conducerea României.

Da, dragi tovarăşi şi „pretini”, republica aia pe care o pupaţi voi pe stema cu vulturul jefuit de coroana regală, republica aia atât de dragă vouă a fost impusă de tancurile sovietice, a distrus ordinea şi prosperitatea instaurate de Monarhia Constituţională, a sădit buruiana otrăvită a comunismului în sufletul nostru, a umplut închisorile, Canalul şi lagărele de exterminare din Deltă cu elita intelectuală, financiară, culturală şi politică a ţării, a distrus familia creştină tradiţională a Neamului Românesc şi ne-a aruncat cu cel puţin o sută de ani în urma civilizaţiei occidentale a cărei parte încă era Regatul României la momentul când Churchill ne-a vândut lui Stalin.

Da, dragi tovarăşi şi „pretini”, nu poţi condamna cu adevărat comunismul fără a condamna republica pe care a instaurat-o Stalin cu tancurile şi Ion Iliescu cu minciuna, manipularea şi mineriadele. Un proces penal al comunismului ar fi şi un proces al instituţiilor de stat care au slujit dictatura comunistă în timpul Republicii Populare şi Republicii Socialiste, republica reprezentând nimic altceva decât un instrument criminal al dictaturii comuniste, iar după Decembrie 1989, un instrument de perpetuare la conducerea Statului Român a membrilor eşaloanelor 2 şi 3 ale PCR şi Securităţii.

Da, dragi tovarăşi şi „pretini”, poporul român nu a fost cu adevărat consultat în legătură cu forma de guvernământ a statului. Autorii deciziei CNA sunt penibili atunci când folosesc ca argumente, în susţinerea viziunii lor republicane, momente politice ca referendumul din 1991 şi cel din 2003, lamentabile simulacre organizate de politrucii cocoţaţi în frunte Statului Român şi la care poporul a fost mânat ca o turmă, prin minciună şi corupere, să voteze o Constituţie care nu-i reprezintă interesele şi nu respectă tradiţiile constituţionale ale României, singura ei funcţiune fiind aceea de a oferi un cadru propice pentru jefuirea resurselor statului de către mafia politico-economică.

De fapt, în argumentarea deciziei de sancţionare a TVR, membrii CNA emit enunţuri subiective care exprimă doar viziune lor personală asupra unor evenimente politice din trecutul recent, folosindu-se de interpretări de natură politică şi mai ales, ilegitime şi neconforme cu statutul lor de membri CNA, lansându-se astfel într-o propagandă pro-republicană care nu are vreo legătură reală cu aplicarea legii sau cu apărarea formei actuale de guvernământ.

...şi o ultimă precizare pentru tovarăşii din CNA: o instituţie, cum este şi CNA, poate fi legală, adică în conformitate cu legile în vigoare la momentul respectiv, dar poate să fie, în acelaşi timp, ilegitimă, dacă legile respectivă îşi au izvorul într-o formă de organizare statală impusă prin forţa armată, prin şantaj, manipulare şi minciună, aşa cum este republica în România. În acest context, conform concepţiei mele monarhiste, precum şi a convigerilor monarhiste a milioane de români, CNA nu ne reprezintă şi este o instituţie ilegitimă!

În vreme ce televiziunile private din România, nederanjate de cerberii CNA, ne spurcă mintea cu emisiuni tabloide care promovează pornografia, curvărăsia, scandalul, manelizarea, minciuna sfruntată, manipularea politică şi tot felul de alte porcării scoase din bezna mahalalelor şi din haznaua vieţii politice româneşti, CNA se luptă cu Majestatea Sa Regele Mihai I al României, cu Monarhia Constituţională, cu Casa Regală a României, cu emisiunea ”Ora Regelui” şi cu jurnalista Marilena Rotaru care are demnitatea şi bunul simţ de a mărturisi adevărul despre istoria Neamului şi Statului nostru.

De fapt, decizia de sancţionare a TVR adoptată de CNA şi îndreptată în primul rând împotriva emisiunii ”Ora Regelui”, reprezintă încă o dovadă că politrucii care conduc şi jefuiesc statul român de aproape un sfert de secol se tem cumplit de Monarhia Constituţională, de Casa Regală a României şi mai ales, de Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Dacă Monarhia Constituţională nu ar fi un pericol pentru tihna jafului la care supun Statul şi Naţiunea noastră, politrucii nu ar fi extrem de sensibili la orice iniţiativă de dezvăluire a adevărului despre abidacare forţată a Regelui şi instaurarea prin şantaj şi forţă armată a Republicii.

În lista cu membri CNA am descoperit pe jurnalistul Radu Călin Cristea, decorat cu Crucea Casei Regale a României. Domnia sa nu a votat pentru sancţionarea TVR, dovedind loialitate faţă de adevăr şi de Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Îmi exprim speranţa că domnul Radu Călin Cristea îşi va face auzit glasul în agora românească în susţinerea dreptului la liberă exprimare a jurnaliştilor din Televiziunea naţională şi în apărarea demnităţii Casei Regale a României.

Trăiască Regele!

Pr. Marcel Răduţ Selişte - Onorat de Majestatea Sa Regele Mihai I al României cu Medalia „Regele Mihai” pentru Loialitate

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite