PNL a anunţat candidatul la Primăria Capitalei. Cine este alesul. Cătălin Predoiu, noul şef al liberalilor bucureşteni, absent de la şedinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Buşoi ( cu cravată) este susţinut de partid pentru Primăria Bucureştiului  FOTO Cosmin Iftode
Cristian Buşoi ( cu cravată) este susţinut de partid pentru Primăria Bucureştiului  FOTO Cosmin Iftode

Organizaţia PNL Bucureşti l-a desemnat, miercuri, pe europarlamentarul Cristian Buşoi candidat al partidului pentru Primăria Capitalei. Vineri, în cursul lucrărilor Convenţiei Naţionale a PNL, Buşoi urmează să aibă loc prezentarea publică a candidatului oficial, validarea urmând a fi făcută de Biroul Politic Naţional.

Candidatul pentru Primăria Generală a fost desemnat în urma să fie desemnat în baza sondajelor de opinie comandate de PNL,  europarlamentarul Cristian Buşoi fiind cel mai bine poziţionat. Buşoi totalizează numai 4,3% din preferinţele respondenţilor, fiind urmat de Ludovic Orban (3,6%)  şi de Petre Roman (2,1%), potrivit unui sondaj Inscop Research , realizat la comanda PNL. Surse din PNL au declarat pentru „Adevărul“ că partidul îl va propune oficial candidat la Primăria Capitalei pe Cristian Buşoi, deşi în acest moment este mult sub cota partidului.

„În cazul lui Cristian Buşoi identificăm un grad mai mare de favorabilitate decât în cazul lui Petre Roman sau Ludovic Orban, de asemenea o intenţie de vot mai mare, la o notorietate mult mai mică decât a celorlalţi doi. De asemenea, Cristian Buşoi are notorietate mai mică decât Negoiţă sau Macovei. Există deci aici un potenţial de creştere condiţionat de rezolvarea problemei notorietăţii (ceea ce este, implicit, rolul campaniei electorale). O notorietate comparabilă cu Cristian Buşoi are însă la nivel de municipiu şi Nicuşor Dan, dezavantajul acestuia din urmă fiind lipsa susţinerii unui partid mare“, arată INSCOP.

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, politician înscris în cursa internă pentru Primăria Capitalei, s-a declarat nemulţumit de faptul că Buşoi ar fi fost favorizat prin apariţia sa alături de şeful statului, Klaus Iohannis.  „Fac parte din reţeta campaniei, probabil că preşedintele Iohannis a vrut să arate o anumită preferinţă”, a declarat Orban. 

Europarlamentarul liberal înscris în cursa internă pentru Primăria Capitalei a apărut marţi alături de preşedintele Klaus Iohannis, la un eveniment legat de patrimoniul Bucureştiului, cei doi evitând să explice prezenţa eurodeputatului, însă aceasta a fost interpretată ca un semnal de susţinere din partea şefului statului.

La Consiliul Naţional, din data de 11 decembrie, potrivit lui Ludovic Orban, candidatul susţinut de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei va putea fi doar anunţat, nu şi validat, această atrubuţie fiind a Biroului Politic Naţional.

Cătălin Predoiu, politicianul care trebuia să preia oficial şefia filialei, a absentat de la şedinţă.

În cursa internă pentru Primăria Capitalei, s-au mai înscris prim-vicepreşedintele Ludovic Orban, deputatul Costică Canacheu şi Petre Roman. Ultimul a fost scos din cărţi în condiţiile în care este cercetat în dosarul Mineriadei.

Pentru sectoare s-au înscris urmărtorii liberali: Sector 1 – Diana Tuşa, Sector 2 – Dan Cristian Popescu, Sector 3 – Eugen Nicolăescu, Cristian Tudorache, Bogdan Jansen, Sector 4 – Marius Rogin, Sector 5 – Ovidiu Raeţchi, Sector 6 – Răzvan Mironescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite