Iohannis, întrebat dacă îşi va cere scuze după ce Ponta a fost achitat: Nu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis spune că nu îşi va cere scuze de la Victor Ponta, în condiţiile în care, în 2015, îi solicita demisia din funcţia de prim-ministru, iar acum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în primă instanţă, achitarea acestuia

Întrebat, după dezbaterea "Blaj 1848-2018: conştiinţă naţională şi destin european", dacă îşi va cere scuze de la Victor Ponta, după ce în 2015 i-a cerut demisia, iar acum fostul premier a primit o decizie de achitare în dosarul Turceni-Rovinari, Iohannis a răspuns: ”Nu”.

Întrebat, de asemenea, despre achitările lui Victor Ponta şi ale fostului judecător CCR Toni Greblă, Iohannis a declarat că public nu poate să aibă nicio părere.

”Am toată încrederea în Justiţia din România şi sunt ferm convins că Justiţia trebuie să rămână independentă”, a comentat Iohannis.

Totodată, întrebat despre mulţumirea sa legată de activitatea DNA după cele mai recente achitări, Iohannis a răspuns: ”Asta e cu siguranţă o chestiune care va trebui analizată şi în interiorul DNA, dacă s-au făcut sau nu greşeli. Nu pot să mă pronunţ eu asupra acestor chestiuni. Dacă se doreşte o discuţie la CSM, de asemenea, se poate, fiindcă CSM răspunde de independenţa Justiţiei şi, atenţie, dacă este nevoie, acolo trebuie purtate acele discuţii şi nu în zona politică”.

În 2015, preşedintele Klaus Iohannis anunţa că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul de atunci, Victor Ponta, este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o ”situaţie imposibilă” pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite