Florin Iordache: „Noi ne propunem să obţinem un rezultat chiar mai bun de 41%-42%“. Ce spune despre o coaliţie de guvernare cu PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, susţine că partidul nu poate să ia în calcul o coaliţie la guvernare cu PNL, din moment ce social-democraţii îşi propun să ia peste 40%.

„Din evaluările noastre, în acest moment, PSD-ul şi cu ALDE pot face peste 50% şi în aceste condiţii, iată, avem deja o majoritate în Parlament sau am avea o majoritate în Parlament. Noi ne propunem să obţinem un rezultat chiar mai bun de 41%-42%, cu o campanie foarte bună, cu nişte candidaţi care să prezinte o ofertă serioasă, noi considerăm că putem obţine un scor foarte bun", a declarat Florin Iordache la RFI.

Întrebat dacă ia în calcul un Guvern PSD-PNL, preşedintele Camerei Deputaţilor a punctat că PSD nu e de acord, în prezebt, cu o asemenea opţiune „Eu nu cred că trebuie luat în calcul un astfel de Guvern. Noi ne propunem să avem o majoritate împreună cu colegii de la ALDE. În funcţie de rezultatul alegerilor parlamentare, putem discuta şi eventual cooptarea UDMR-ului în această coaliţie".

Florin Iordache a prezentat şi argumentele referitoare la opoziţia sa faţă de un posibil guvern PSD-PNL. „Argumentele ţin în primul rând de programul de guvernare şi de modul de care considerăm noi că sunt direcţiile principale şi atunci când vom prezenta programul de guvernare, o să vedeţi că avem destule argumente şi destule diferenţe care există între programul nostru şi programul PNL şi de aceea nu cred că suntem compatibili în modul în care vedem noi dezvoltarea României în perioada următoare. Poţi fi intr-o echipa de guvernare cand ai elemente comune. Nu se poate lua în calcul un Guvern de mare uniune nationala PSD-PNL", a mai spus Iordache. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite