Fenechiu, la primul interviu după condamnare: „Sunt un om politic care s-a bătut cu Băsescu, dar nu se poate ca toţi judecătorii să fie incorecţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost marţi seară invitat la emisiunea „Sinteza Zilei“ de la Antena 3, la primul său interviu după condamnarea în dosarul „Transformatorul“, unde a subliniat că, în opinia sa, nu a avut parte de un proces corect.

„Nu m-am gândit nicio clipă că, pentru ce am făcut eu, vreo instanţă mă va condamna“, a afirmat Fenechiu, care susţine că în spatele condamnării sale se află chiar preşedintele Traian Băsescu.

„Sunt un om politic care s-a bătut cu Băsescu“, a adăugat el.

„Trebuie să se gândească judecătorii că şi eu am copii acasă, părinţi care aşteptau de la mine o carieră de succes şi acum mă văd în situaţia în care sunt.“, a declarat Relu Fenechiu, admiţând totuşi că încă se bucură de susţinere din partea liberalilor, dar şi a întregului Guvern.

 „Ce este cel mai grav, iar eu nu cer decât să mi se permită să prezint documentele, este că suntem condamnaţi în baza unui raport al Gărzii Financiare care niciodată nu este probă în instanţă.

Singura probă în instanţă este cea făcută de un evaluator independent. Am cerut instanţei să se facă o expertiză, nu s-a făcut. Mai mult, Garda Financiară care a făcut acest control era din Cluj şi a făcut controlul în Bacău, în 2010. Există declaraţii ale martorilor: niciodată, nimeni de la Garda Financiară din Cluj nu a călcat în sucursala de servicii electrice. În acel raport spune că produsele pe care le-am vândut reprezintă o pierdere. Cu greu am reuşit să ajung şi să găsesc facturile cu care aceste produse au fost vândute şi s-au oferit facturi pe ele.“, a explicat liberalul.

„Eu am sperat că instanţa s-a lămurit cu privire la nevinovăţia noastră. Eu sunt acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Aveam o firmă privată şi am vândut nişte produse unor firme de la stat. Fostele fabrici comuniste de pe vremuri aveau propriile staţii de transformare. Mai mulţi oameni de afaceri le-au cumpărat să facă pe ele blocuri, ei nu mai aveau ce sa facă cu ele, aşa că le vindeau. Le-am cumpărat. Nu erau noi, nu scria pe ele că sunt noi, le-am vândut ca utilaje second-hand. Dacă le vindeam ca şi cum erau vechi, eram acuzat de înşelăciune. Am mai auzit că au avut provenienţă dubioasă. Nu a fost aşa.“, a povestit fostul ministru al Transporturilor, adăugând că afacerea a fost una „corectă şi cinstită“.

De asemenea, el a declarat că, în ciuda faptului că se temea să preia o poziţie executivă, a decis în cele din urmă să arate „ce poate face controversatul Fenechiu la Transporturi“.

„Am fost permanent hărţuit cu dosare penale, cu plângeri şi de fiecare dată când a fost o poziţie executivă, am spus că vreau să fiu deoparte, să îmi rezolv problemele. Chiar am vrut să arăt ce poate face controversatul Fenechiu în Ministerul Transporturilor. “, a spus fostul ministru.

În prezent, liberalul a arătat că îşi ocupă timpul încercând să convingă instanţa că este nevinovat, adunând probe şi discutând cu avocaţi, în condiţiile în care, afirmă el, au existat numeroase nereguli în timpul procesului.

„Au existat chestiuni procedurale grave pe care le vom invoca în recurs. Mi s-a spus: corb la corb nu-şi scoate ochii, dar nu se poate ca toţi judecătorii să fie incorecţi“, a conchis Relu Fenechiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite