Este oficial. Fostul tenismen Ilie Năstase candidează pentru un post de senator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Năstase are şanse foarte mari să ajungă senator în Parlamentul României FOTO Arhiva Adevărul
Ilie Năstase are şanse foarte mari să ajungă senator în Parlamentul României FOTO Arhiva Adevărul

Fostul tenismen Ilie Năstase a fost anunţat oficial, miercuri, de PC drept candidat la alegerile parlamentare parţiale, din 25 mai. Biroul Executiv al PC a validat, la şedinţa de miercuri, propunerea ca Ilie Năstase să candideze pentru Senat.

Năstase va candida în colegiul lăsat liber de Dan Voiculescu. Aflat în sectorul 4 condus de Cristian Popescu Piedone (PC), colegiul senatorial al lui Dan Voiculescu e vacant încă din ianuarie 2013, atunci când fondatorul PC a demisionat pentru a treia oară din Senat, pentru a se feri de judecata Curţii Supreme în dosarul de corupţie în care e inculpat. Pentru că locul revine de drept PC-ului, ca urmare a negocierilor care au avut loc în USL înainte de alegerile parlamentare din decembrie 2012, candidatul care va intra în luptă are şanse foarte mari să ocupe un fotoliu în Senatul României, mai ales dacă va avea girul primarului de sector.

Acest post vacant de senator a fost vânat, indirect, atât de Dan Voiculescu, cât şi de primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. 

Primarul Piedone dorea să-şi impună propriul om, pe care să-l controleze şi de la care să obţină sprijin pentru proiectele sale atunci când va ajunge în Parlament. De altfel, Piedone visează să aibă propriul om în Legislativ încă din 2013.

De asemenea, conducerea PC a validat miercuri şi candidatura lui Laurenţiu Mihai, pentru un alt loc de senator într-un colegiu din Sectorul 4, eliberat prin demisia lui Victor Ciorbea din Senat.

Cei doi candidaţi au fost prezentaţi, în conferinţa de presă care a urmat şedinţei Biroul Executiv, de către preşedintele PC Daniel Constantin şi primarul Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, scrie Mediafax.

În intervenţia sa, Ilie Năstase a menţionat că vrea să se implice pentru a ajuta sportul românesc şi a menţionat nevoia de a se adopta o lege a sponsorizării în acest domeniu.

În cursa pentru Colegiul fondatorului PC va intra şi Iulian Crăciun, tânărul întreprinzător în scaun cu rotile, principalul rival al lui Dan Voiculescu din decembrie 2012 şi care candida atunci din partea Forţei Civice. La aceste alegeri, Iulian Crăciun va candida pe lista PNŢCD.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite